Mi a baba első reggelije, mikor már nem szopik egyáltalán, de még nem ehet (ihat) tejet, illetve péksüteményt?
Figyelt kérdés
2008. nov. 19. 15:50
1/10 anonim válasza:
Én tápszert adok reggel, délelőtt gyümi, vagy tejpép, délben főzelék, délután gyümi vagy tejpép, este tápszer.
3/10 A kérdező kommentje:
köszi, de pontatlanul fogalmaztam meg a kérdést, úgy értem, hogy ha már annyi idős, hogy nem kell neki tápszer, anyatejet meg már nem fogad el. Vagy ilyen nincs? Eg éves koráig, míg nem ehet tejet, kenyeret, tápszer kell neki reggel? 8 hónapos amúgy, még van tejem de már nem akar szopni, kaját akar, mindenkitől "kunyerál" :) a védőnőtől hiába kérdezem, azt hajtogatja, hogy neki még szopni kell. De ezt nem értem, annak idején én 5 hónapos koromig szoptam és tápszert sose kaptam, akkoriban volt ez az "oriza" vagy mi, amit tejhez kellett adni, de ma már ugye tudjuk, hogy tejet nem kéne adni a babának 1 éves koráig, sőt...szóval most mi legyen? Amúgy egyszer megkóstoltattam vele a tápszert, csak úgy próbaképpen, és borzasztóan utálta... :)
2008. nov. 19. 16:02
4/10 anonim válasza:
Szia!
Én a kisfiamnak reggel és este tápszert adtam ilyen idősen. A tej helyett jó, a picik szeretik. Persze megpróbálhatsz mást is adni neki, de szerintem reggelire nem tul jó a gyümi, vagy más, inkább tízóraira.
5/10 anonim válasza:
Elző vagyok, tápszer és tápszer közt is van különbség. Vannak már pl. kész tápszerek is.
Tejet ne adj nek 1 éves koráig, nehogy tejérzékeny legyen.
6/10 anonim válasza:
Esetleg próbálj meg neki tejpépet adni reggelire abból is van több ízű is hátha valamelyiket szeretni fogja.
7/10 anonim válasza:
Szia! Szerintem tapszert kellene adnod! Mi is 3-at kiprobaltunk, mire elnyerte a tetszeset! A Milupara azt mondjak, hogy jo, es ugy tudom, hogy van belole vanilia izu, amit imadnak a babak!
8/10 anonim válasza:
A tejpépek,rizspépek helyettesítik a tápszert és jó ízűek.Ezeket általában sokáig adják a babáknak.A klasszikus reggelit-gondolom ilyenre gondoltál,h pár falat sonka,párizsi,sajt-vagy majd nagyobb korában,vagy tízórai gyanánt,ha már a gyümi nem laktató neki.De amikor felébred,illetve az esti alvás előtt jól esik nekik a langyos jóízű "tejpótló".És szükséges is a szervezetüknek!!!6 hós baba anyukája
9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2008. nov. 20. 07:36
10/10 anonim válasza:
Én a lányaimnak 8 hónapos koruktól sovány felvágottat, sajtot, kenyeret kockáztam össze egy kis tálban, összekevertem teával, és kiskanállal ették. Dálelőtt jöhet gyümölcs, tejpép, mintahogy uzsonnára is (lehet variálni kekksszel, müzlivel). Nálam este volt főzelék, főtt husi, ugyanis akkorra tudtam előállítani. De minden rendben volt velük, mindent megesznek, étteremben az asztalnál, felnőttek székében ülve eszik a nekik rendelt ételt 21 hónaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!