Hozzátáplálás? Répával (bébiétel) kezdtem 5 hónpos tápszeres babámnál. Már 3 napja próbálkozunk, de nem izlik neki, folyton csak kikopkodi. Mit tegyek?
Gyümivel szokták kezdeni a hozzátáplálást, alma, barack, banán, és ha ezeket már eszi, utána a zöldség.
Almát reszelj le, de első nap csak keveset adj neki, kb. 2 kanállal, és még délelőtt, hogyha esetleg fáj a pocakja tőle, az ne éjjel jöjjön ki. Aztán napról napra többet. Aztán barack, banán, kombinálni lehet őket, hogy alma-barack, banán barack, de a banánk önmagában ne add, mert székletkötő. Ha ezeket eszi, kezdheted zölségekkel.
Védőnőt nem kérdezted ebben a témában? Hozzánk kijött, és elmondta hogy mit hogyan csináljak.
többen is írták, hogy gyümölcsöt adj neki....miért a krumplit szeretnéd kipróbálni? Egyébként a legtöbb baba magában nem is eszi meg a krumplit, sokan ezt sűrítésre használják az elején. Először almát adj neki, majd barackot (őszit), ezután pár szelet banán a barackkal és almával. Közben egy másik étkezésnél megpróbálhatod a zöldséget is. Ha valami önmagában nem jó neki, akkor keverd, pl. alma-krumpli, répa-krumpli, alma-répa. Ehet már céklát is, sütőtököt. Ezeket is kombinálhatod akár a krumplival, vagy almával.
Több baba nem eszi meg a bébiételes kaját, időnként én szoktam adni, pl. veszek alma-krumplit és teszek hozzá rendes répát, vagy a sütőtököt is így kapja, mert azt most nem lehet kapni. Próbálkozz nyugodtan! Ha nem eszik meg valamit, akkor ne eröltesd, próbáld ismét pár nap múlva. Ehhez sok türelem és kitartás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!