Kiszáradhat így egy baba?
Figyelt kérdés
3-4 hós baba, aki 7 kg és olyan 500-600 ml körüli anyatejet/tápszert fogyaszt egy nap. Inni emellé semmit nem fogad el. Szerintetek kiszáradhat? (eddig hízott, amennyit kell.)2010. júl. 21. 12:30
1/9 anonim válasza:
nem szárad ki sok baba van aki nem iszik a tápszer mellé semmit,hidd el ez a mennyiségű folyadék elég,ha szomjas lenne jelezné:)
2/9 anonim válasza:
A tápszernek magas a víztartalma, viszont külön folyadékra is szüksége van!
Egy kis teát se fogad el? A lányom imádta pl a kamillát :)
Próbálkozz ilyennel!
3/9 anonim válasza:
nem feltétlen van szüksége külön folyadékra,barátnőm lánya is CSAK tápszert iszik,és anyatejet,a dokija szerint elég neki,de ha gondolod inkább az orvosát kérdezd
4/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! szerencsére nem az én fiamról van szó, hanem egy ismerősöm mizériája ez. állítólag a gyerek nem jelzi, ha éhes, nem sír, nem csinál semmit. csak olyan 500-600 ml körül hajlandó enni, egyszer már kapott infúziót és most meg szondán kell lenyomnia az anyjának a baba torkán a kaját. nekem ez annyira furcsa, mert ennyi kaja akár még elég is lehetne egy ekkora babának, de a dokik azt mondták, hogy emellett kiszáradhat. kb. fele anyatej, fele tápszer, amit kap. Érdekes mindenesetre. :(
2010. júl. 21. 13:03
5/9 anonim válasza:
jaj hogy nem akar enni,meg nem jelez hát akkor az gáz,szegény pici remélem jobban lesz
6/9 anonim válasza:
Testsúlykilogrammonként napi 150ml anyatej kell (vagy tápszer+folyadék, de erről nem tudok nyilatkozni, mert ebben nem vagyok otthon). Vagyis ennek a babának több, mint napi 1 litert kéne fogyasztania. Igény szerint szopjon, vagy a tápszer mellé gyakrabban kínálgassák vízzel. Valszeg már akaratlanul is leszoktatta az anyukája, hogy jelezze, ha éhes/szomjas. :(
7/9 anonim válasza:
Mi is kamillateával pótoltunk mellé, de az birizgálja a bélflórákat, úgyhogy nem lehet sokáig adni. Próbálkozzanak többféle ízű teával, hátha bejön.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat bár érdemben nem kaptam meg a feltett kérdésre a választ, vagyis hogy egy 7kg-os baba, ha 500 ml folyadékot fogyaszt egy nap, akkor vajon kiszáradhat-e.
2010. júl. 21. 14:32
9/9 anonim válasza:
Szerintem ki nem száradhat, de kevés neki ennyi folyadék, főleg ebben a nagy melegben. Az én kisfiam 4 hós, és semmilyen plusz folyadékot nem akart elfogadni, pedig szerintem szomjas volt, mert 2 óránként követelte a tápszert, amivel igazából úgy gondolom a szomját (is) akarta oltani. Próbálkoztam vízzel, teákkal, de egyik sem jött be. Most gyümölcslevet kap vízzel hígitva, ebből iszik jócskán. Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy a víz a legjobb, de ha egyszerűen nem fogadja el, nem lehet megvárni, amíg kiszárad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!