Frappáns visszaszólás, ha valaki folyton a babám
súlyával van elfoglalva?
Figyelt kérdés
Nem kövér, de gyors ütemben hízik, 100% anyatejes, iszsz baba. 2 hónapos múlt és már megduplázta a születési súlyát. Mit szólnál vissza, ha valaki folyton ezen lovagolna, amikor találkoztok? Elég közeli családtag az illető, úgyhogy találkozni ezentúl is gyakran fogunk.
Nálunk párom anyukája szokta mondani, hogy olyan kerek képű ez a gyerek meg úgy fikázta rendesen.(4kg született és havi egy kg szedett fel az első 3 hónapban)
Egy alkalommal mondtam neki, hogy Mama ez a gyerek teljesen magára hasonlít.Onnantól többet nem szólt rá:)
2020. jan. 6. 12:53
2/24 anonim válasza:
Kedves tőled, hogy így állsz hozzá én már idegbeteg voltam, hogy állandóan mindenki csesztette a fiam. 2hónapos korára ő is duplázott most 2évesen meg kis cingár, lemozgott mindent. Én amúgy ilyesmit mondtam "teltkarcsú mint anyuka, legalább tőlem is örökölt vmit"
2020. jan. 6. 12:54
3/24 anonim válasza:
Az én kisfiam is gyorsan gyarapodott 3 hónapos korára aztán meg lement főleg amikor már jarni tudott.. nekem már a hasamra is mrgjegyzéseket tettek hogy ikrek lesznek, nagy baba lesz stb. 3550 g volt 58 cm! És én mindig azt mondtam, hogy foglalkozzon a saját gyerekével! ( ha van neki)
2020. jan. 6. 13:04
4/24 anonim válasza:
Azt remélem, tudod, hogy egy babának az az egészséges, ha fél éves korára duplázza meg a születési súlyát (egy éves korára meg megháromszorozza), ha ebbél jóval többet hízik, akkor az nem egészséges a gyereknek (ezzel lehet legjobban megalapozni az elhízott felnött állapotot).
Szóval gondold végig, hogy lehetséges, hogy a rokonnak van igaza, és a gyereked érdekében szól!
(Ez alól csak az lenne a kivételes eset, ha a baba extrém alacsony súllyal született volna)
2020. jan. 6. 13:05
5/24 anonim válasza:
Köszönjük 4 😂ez kellett.
2020. jan. 6. 13:08
6/24 anonim válasza:
Ez most komoly? Két hónapos babánál az a baja, hogy szépen gyarapodik? Ha meg nem hízna, akkor meg az lenne a gondja. Ha csak anyatejes, még azt sem mondhatja, hogy direkt hízlalod.
Mondd neki, úgy látszik, ennyire jó a tejem, és ennek nagyon örülök. (Amúgy meg tojd le, mondjon, amit akar.)
2020. jan. 6. 13:08
7/24 anonim válasza:
4.! Felfogtad, hogy CSAK anyatejes?
2020. jan. 6. 13:10
8/24 anonim válasza:
4.
És konkrétan mit tegyen a kérdező, hogy ne hizzon ilyen ütemben? Fogyoztassa?🤦
2020. jan. 6. 13:11
9/24 anonim válasza:
A 4-esnek igaza van. Nem normális hogy az iszsz babák már ilyen picin megmoccanni nem tudnak a hájtól. Igenis bizonyítottan a gyereke egészségét kockáztatja vele. Fogyóztatni természetesen hülyeség, de ne lógjon csöcsön nonstop. Az iszsz babák sokkal elhízottabbak mint a normális időre etetett babák, akár anyatejes akár tápszeres. Van a családban szintén ilyen felpuffasztott kisbaba, normális súllyal (3300 gr) született, csak anyatejes, de 6 hónaposan alig bírja emelni a fejét a több mint 9 kilójával. Védőnő és orvos is mondja neki hogy ez nincs rendben, a védekezés és felháborodás pedig, DE HÁT Ő ISZSZ BABA... szegény gyerek.
2020. jan. 6. 14:01
10/24 anonim válasza:
#4 és #9, teljesen egyetértek veletek. Lehet ám kontroll alatt tartani ezt is, mint kb minden mást, csak most az dívik, hogy nonstop a szájukban kell legyen a mell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!