10 hónapos babám még nem mászik csak kúszik miért baj ez?
Azért ,,baj" mert elvileg egy -egy később végzett mozgásforma hosszabb távon is kihathat a gyerek fejlődésére.
Azért elvileg, mert a kúszásra, mászásra mondják, hogy ha az egyik megvan és hosszabb ideig csinálja akkor valószínűleg nem lesz később gond.A lényeg hogy vagy az egyik, vagy a másik meglegyen.
Viszont nem vesztesz azzal semmit ha megnézi egy gyógytornász.Ismerősömék gyerekének pld le volt tapadva a vállán valami izom és nem is tudott volna megtanulni mászni, mert képtelen volt úgy tartani magát, hogy kivitelezze.Ahhoz ,hogy ilyen legyen nem kell betegség, akár a méhben töltött idő alatt is kialakulhatnak.Ők kb 5-10 alkalommal mentek és utána villámgyorsan mászni és járni kezdett a babájuk,őt speciel ez a letapadás akadályozta minden más mozgásformában.
Ha meg kutyázik már és ezt megemlíted a védőnőnek ő is máshogy nézi a helyzetet.(bár tudom, hogy nem mindenki olyan szerencsés védőnő tekintetébe mint én)
Szerintem egyáltalán nem baj. Az én fiam egyáltalán nem mászott, csak kúszott és 10 hónaposan már elindult. Másfél évesen már beszélt (nem tisztán, meg sok halandzsa volt benne, de következetesen használta a halandzsa szavakat mindig ugyanarra); ugyanekkor szobatiszta is volt már; 5 éves korára magától megtanult olvasni (sokan a mászás elmaradásával indokolják a diszlexiát), majdnem fotografikus memóriája van, könnyen tanult mindig, aztán kamaszként belustult. Az esze megmaradt, csak túllazázta a gimit.
Mostanra igen szép szál felnőtt vált belőle (28 éves), dolgozik, külön él, köszöni jól van mind szellemileg, mind fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!