Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 4 hós babája ezt csinálja?...

Más 4 hós babája ezt csinálja? Felkel óránként 2 óránként az éjjel és nyögdécsel és csak cicivel tudom megnyugtatni. Mitől, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A védőnő azt mondta hogy át kéne már aludnia az éjszakát. mit csináljak hogy javuljon a helyzet?
2008. nov. 19. 08:26
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem még nem kötelező, hogy átaludja az éjszakát. Az én kislányom fél éves elmúlott, mikor elöször átaludta az éjszakát.Majd kialakul nála is, nyugi, kitartás
2008. nov. 19. 08:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi ugyanebben a cipőben vagyunk!

4 hós a picúrom nekem is.

3 hónapos koráig átaludta az éjszakát,egy hónapja azonban nálunk is 2x,3x kelés van éjszaka,pedig már annyira megszoktuk,hogy aludhatunk:(

Kiváncsi leszek,hogy mikor tér vissza a régi alvási rend,mert már nagyon fáradtak vagyunk,mert már napközben sem tudok annyit pihenni hiszen már napközben sem alszik annyit.

Üdv.

2008. nov. 19. 08:43
 3/7 A kérdező kommentje:

hát akkor nem csak én vagyok így. De az a szerencse hogy napközbe alszik 2-3 órákat.

köszönöm

2008. nov. 19. 08:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Több oka is lehet.

1./ 4 hónapos kor körül (ismét) ugrásszerűen megnő a tápanyagigényük. Lehet, hogy éhes éjjel is, mert már nem elég neki annyi anyatej, amennyit szopik. Ez nagyon sok anyukával és babájával fordul elő éppen 4 hónapos kor körül.

A saját példámból okulva mondom, hogy az, hogy hosszan szopik, jól szopik, vagy, hogy szoptatás előtt már tele van az ember melle, nem mindig jelenti azt, hogy elég is NEKI a tej. Vannak nagy igényű babák, és olyanok is, akiket lehetetlen időrend szerint szoptatni, mert ők 2 óránként akarnak egy-egy kicsit szopni... :)

2./ Lehet, hogy már a fogzás előjelei, bár ez általában csak 5-6 hónapos kor körül fordul elő.

2008. nov. 19. 09:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 3 hónapos korában csinálta ezt a pici. Majdnem két hét kellett, mire rájöttünk, nem éhes, hanem a foga jött. Chamomillát adtunk neki, s az megnyugtatta, nyugodtak lettek az éjszakák(max. egyszer ébredt). Alig múlt el 4 hónapos, s kibújt az első fogacskája.

Mára már kettő van, s jön a harmadik is.Most 5 hónapos.

2008. nov. 19. 09:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Az én bébim is ezt csinálta, néha még most is, leginkább akkor, amikor este nem dupla adag kaját kap (1 óra elteltével kétszer szopizik).

Attól meg idegbajt kapok, amikor azt mondják a védőnők, hogy ennyi idős korban már ezt KELLENE csinálnia a bébinek: könyörgöm, minden gyerek más. Néha én felnőtt fejjel nem alszom végig az éjszakát!

Üdv.

2008. nov. 19. 10:06
 7/7 anonim ***** válasza:

sZIA!

Mi is 4 hósok.Nekem 3 napja kezdte el a picim,és éjjel legújabban kétszer eszik(tápszeres) az egy helyett.Meg sokszor csak azért kel fel,mert meg kell fordítanom hasra,és alszik tovább,mintha leellenőrizne hogy meg vagyok-e még.nem tudom, de nappal i egyre nehezebben akar aludni,biztos ez is egy változás a kis életükben.

2008. nov. 19. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!