Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak ha szomjas a babám?

Mit csináljak ha szomjas a babám?

Figyelt kérdés
8 hetes a kisfiam és a családunkban szinte mindenki fel van "háborodva"hogy nem adok neki sem vizet sem teát!Mindig elmagyarázom nekik hogy úgy tudom nekik elég az anyatej 6 hós korukig.Tegnap nagyon sírt és már a férjem is elkezdte hogy adjunk neki inni.Sajnos ha szomjas és cicire rakom(és tudom hogy nem éhes)már nem lehet tőle elvenni a cicit mert akkor ordít, de ha rajtahagyom utána rengeteget bukik.Mit csináljak?Így a férjem is azt hiszi hogy éhes/szomjas nem beszélve a családról.A segítséget előre is köszönöm!
2008. nov. 19. 07:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia! Lehet, hogy meglepő számodra, amit írok, de szerintem lehet, hogy mégis éhes a babád!

Ezt saját tapasztalatból írom. Az én kisfiam is mindig ezt csinálta, látszólag sokat és jól szopott, utána 1/4-ét kibukta. Az, hogy sokat bukik, nem feltétlenül azt jelenti, hogy jóllakott, azt is jelentheti, hogy mohón evett egy keveset és a bekapkodott levegő miatt bukik. Ezért akart ő is 2 óránként szopni és ezért nem engedte el a cicit.

A nyári "40 fokot" mi is szoptatással vészeltük át. Ő sem itta meg a vizet, néha próbáltam, kiköpte.

Szoptatsd tehát minél gyakrabban. Nekik még nem kell vízzel, teával megtölteni a pocijukat, csak foglalja a helyet az anyatejtől a sok egyéb folyadék.

2008. nov. 19. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet, az Anyósom teljesen ki volt akadva hogy nem adok neki inni.Nincs rá szüksége, hiszen az előtej neki az ital.Bízz magadban és a babádban, hogy jól csinálod!A családnak mutass neten vagy újságban erről szóló cikket, de ha nem nyugodnak mweg, akkor is legyél határozott!Az én kislányom 10 hónapos, és csak hasfájás elleni teát kapott pár kanállal naponta, egyébként 6 hónapig csak szopizott és boldog, kiegyensúlyozott baba.Még mindig szopizik, ez számára a lehető legjobb.Lehet hogy a pocakja fáj, nem szomjas.Ha összehúzza magát és vigasztalhatatlanul sír, az a baja.Erre vannak különféle cseppek, teák, de i mire mindent végigpróbáltunk, kinőtte:) Ügyes vagy, jól csinálod, csak így tovább!
2008. nov. 19. 09:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, az előbb azt elfelejtettem leírni hogy cukrot egyáltalán ne adj neki!!!!
2008. nov. 19. 09:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia! A bukás után mérted már? Mert lehet tényleg, hogy a nagyja kijön belőle. Próbáld meg, hogy pár perc után elveszed a cicit és megbüfizteted.

Én sem adtam neki soha semmit, csak anyatejet, a 40 fokban is. Nincs szüksége sem a vízre, sem a teára, se semmi másra csak a tejre. A cukorra meg végképp nincs szüksége!

Kitartást, üdv.

2008. nov. 19. 10:13
 15/15 anonim ***** válasza:
én semmiképpen nem adnék cukrot. minek egy ilyen pici babának?! hogy mielőbb hozzászokjon, és kövér felnőtt legyen belőle?
2008. nov. 19. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!