Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak ha szomjas a babám?

Mit csináljak ha szomjas a babám?

Figyelt kérdés
8 hetes a kisfiam és a családunkban szinte mindenki fel van "háborodva"hogy nem adok neki sem vizet sem teát!Mindig elmagyarázom nekik hogy úgy tudom nekik elég az anyatej 6 hós korukig.Tegnap nagyon sírt és már a férjem is elkezdte hogy adjunk neki inni.Sajnos ha szomjas és cicire rakom(és tudom hogy nem éhes)már nem lehet tőle elvenni a cicit mert akkor ordít, de ha rajtahagyom utána rengeteget bukik.Mit csináljak?Így a férjem is azt hiszi hogy éhes/szomjas nem beszélve a családról.A segítséget előre is köszönöm!
2008. nov. 19. 07:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a doktornő az mondta, hogy adhatok neki vizet 1-2 hetes korától.(az én lánykám is szopizott-szopizik)Adtam is és soha nem volt semmi probléma belőle. Sőt...nyári gyerek volt, még jót is tett neki. Szerintem adjál neki nyugodtan vizet.Bogi
2008. nov. 19. 08:03
 2/15 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem vizet nyugodtan adhatsz neki. Nem kell cumisüvegből, lehet kanállal is. Sőt, ha most elkezded pohárból itatni, később nem lesz gondod ezzel sem. Ezek a pici babák gyönyörűen tudnak poharazni. Az első gyerekemmel nem próbáltam, és meg is lepődtem, amikor a második már kb. a 4. próbálkozásra kortyolta a vizet.

-Macska-

2008. nov. 19. 08:03
 3/15 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy kiköpi a vizet!
2008. nov. 19. 08:04
 4/15 anonim ***** válasza:

ne adj neki semmi mást anyatejen kívül! nem kell neki sem víz, sem tea! mikor elkezded szoptatni, az elején ún. előtej jön, az alkalmas a szomjoltásra.

hányszor szopizik egy nap?

az én babám nyáron, a legnagyobb kánikulában született, én sem adtam neki mást, csak tejet. esetleg többször szoptasd meg.

párologtassatok a szobában, hoyg ne legyen túl száraz a levegő!

2008. nov. 19. 08:04
 5/15 A kérdező kommentje:
2 óránkét szopizik
2008. nov. 19. 08:05
 6/15 anonim ***** válasza:
Én mikor ennyi idős volt adtam neki forralt lehűtött vizet, a gyerekorvos ajánlotta. Bár ő nyári baba. Mi is anyatejesek vagyunk. Szerintem nyugodtan kínáld meg.
2008. nov. 19. 08:06
 7/15 A kérdező kommentje:
És bocsi azt elfelejtettem írni hogy 1 hét 3 nap alatt 40 dekát hízott!úgyhogy tejem az van elég.
2008. nov. 19. 08:08
 8/15 anonim ***** válasza:
53%
Szia! Adhatsz neki kamillateát egy kevéske cukorral. Nekem a doktornő mondta, hogy mehet bele egy kis cukor is. Én a Jana vizet is szoktam neki adni, de ő sem nagyon kedveli a vizet. Ha szomjas mindig teát adok neki. Én is azt hittem hogy fél éves korig elég csak az anyatej, de szomjasak is én is azért kezdtem el itatni vele a teát. tymy
2008. nov. 19. 08:10
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Azt már én is hallottam, hogy lehet egy kis cukrot tenni a vízbe. Talán így nem köpi ki. Egyébként az anyatej valóban nemcsak táplálék, de ital is a picik számára. Viszont ha úgy látod, hogy szomjas, akkor kellene adni neki valamit. (Nem mellesleg így talán a családot is le tudod szerelni.)

-Macska-

2008. nov. 19. 08:22
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem semmit ne adj neki anyatejen kívül. Az én babám is túlvészelte a nyarat egy csepp víz nélkül. Kétóránként szopizott. A család nálunk is próbált nyomást gyakorolni, de mondtuk, hogy a gyerekorvos azt mondta csak szopi 6 hónapig és ezzel egy darabig elhallgattak. Aztán gondolom utánaolvastak ők is és látták, hogy ha van anyatej, tényleg ezek az ajánlások és az elég kell legyen neki.

Azért újra meg újra próbálkoztak, és még most is, hogy éjszaka ne szoptassam, adjak teát, de ha te is hiszed, hogy a babádnak így jó és erőssen kitartasz ezmellett, nincs mit tegyenek. Én hiszem, hogy teljesen jót tettem ezzel a babámnak.

Amúgy a babáknál a bukás normális dolog, ha nem minden alkalommal bukja vissza az egész kaját. A fiam elmúlt féléves és még mindig bukik (no nem kórosan).

Arra nem gondoltatok, hogy azért sír mert görcsei vannak? Ebben a korban teljesen normális ha görcsös egy kisbaba.

Amúgy ajánlom, hogy írj Eszternek és kérdezd őt, mert nagyon sok jó tanácsot ad és megerősít abban amit jól csinálsz:

[link]

Kitartást jól csinálod!!

2008. nov. 19. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!