6 hónapos múlt a fiam, és nem gügyög, kurjongat, nevetgél de semmi mást nem csinál. Lehet valami gond van vele?
Mennyire mozog aktívan?
Az én kisfiam 3,5 hónapos korától 6 hónapos koráig (átfordulástól a felállásig) nem gügyögött, mert a mozgással volt elfoglalva. Azóta visszajött a hangaj, már nem némakacsa.
Azt gondold át, h a mozgásban mennyire aktív, mert egyszerre a két dologra nem tudnak koncentrálni.,
Nyugi!Semmi baj nincs vele!A lányom detto ilyen volt!Ő hangot is alig adott ki, mindig csak vigyorgott!még sírni sem sírt, tisztára lelkibeteg voltam , mert megvoltam győződve hogy süket-néme!Mindenki kiröhögött hogy ilyen kiegyensúlyozott, figyelmes baba nem lehet az!Én meg csak örlődtem, és végül dokihoz vittem!Az eredmény:
Annyira figyeli a környezetét, hogy szinte szippantja be a sok információt a világból, és nem használja még az agyának a beszédközpontját!Tehát tök egészséges!Ma már 4 éves, teljesen tisztán hibák nélkül gyönyörűen beszél!(rengeteget :)!)
Köszi a válaszokat, de ahogy visszaolvastam a kérdésemet tényleg elég kétértelműre sikeredett. Tehát, kurjongat, meg nevetgél, ha mondókázok neki akkor mosolyog, meg hangosan kacag.
Ahogy olvasgatom már kellene ilyenkor pár "értelmesnek" tűnő hangot hallatnia. (pl: nana )
Mosgásfejlődése elég intnzív. Forog mindenfelé, és pár napja elkezdett négykézláb hintázni. Lehet akkor most inkább a mozgásra konentrál nem a gagyogásra.?
Én 3évesen kezdtem el beszélni.És itt vagyok,megtanultam rendesen beszélni igaz lkésőbb. Nekem most 3hónapos a Picur és nekem csak mosolyog. De rengeteget. Mig a párom (és a Főbérlőnk aki szintén férfi,pszichológus-tanár)ha itthon van fürdés elött meg peluscsere van akkor ugy dumál hogy nagyon.Állitólag a babák jobban szeretik a mély hangokat.
Picur akkor olyan dumapartit lerendez hogy öröm hallgatni,de nekem nem szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!