Hogyna tetszik a Mex vagy a Kevin fiúnévnek?
sajnálom h ezt kell hogy mondjam de hihetetlen ocsmányak az ősi magyar nevek.. lásdd csak hitrelen birtam googliba azt hogy ősi magyar nevek első portált menéztem ez baz eredmény:
fiú: Móg Irnik Balár Hunyad Ernye Szeverés Gecse Szömöre
lány:Szira Násfa Szinta Bogáta Gorzsa Hete
SZŐŐŐRNYŰ:s:s:s:s:s:s:s:s
Egyik sem tetszik nekem sem, de nem is nekem kell tetszenie.
Egy ötletem lenne: Miért nem olyan nevet választatok, ami nemzetközileg is és Magyarországon is "rendben van"?
Csak példa: Petra, Emma, Aliz, Johanna, Krisztina, Viktória
Péter, Márk, Dávid, Dániel, Milán, Erik
1. vagyok! Én még mindig tartom magam ahhoz h magyar nekem a magyar nevek tetszenek. nem azt mondtam h ősi magyar nevet adj, de tényleg lehet találni különlegeset! Ezek attól "különlegesek", mert igaz h ritkák, de külföldről átvett, majmolt nevek. Én a helyedben körülnéznék még, gondolj a babádra is!
Pl.: nekem nagyon tetszett a Bendegúz, meg voltam érte őrülve. DE!!!! belegondoltam abba h mi lesz majd ha a fiam felnő és esetleg befolyásos ember lesz, akkor tök ciki név lesz az tuti. Kisgyereknek aranyos, de felnőtt komoly embernek ciki.
Még egy példa. Főnökömet Rudolfnak hívják. A cégnél igaz h a szemében félnek tőle, tisztelik, de a háta mögött a neve miatt olyan becenevei vannak, h sokszor már sírtam a nevetéstől. Nekem meg egyszerűen nem jön a számra h a nevén szólítsam, mert hiába tisztelem, nem tudom kimondani, h Rudolf.
Ezért inkább gondolj bele abba, h a gyermeked egyszer felnő és olyan nevet válassz neki, ami majd nagykorában is "használható" és nem ciki.
:D köszi ez tetszik.. rudi a róka:D volt kiskomomban egy olyan mese imádtam.
ezért tettem én fel a kérdést.. hopgy nekem ezek jöttek, de ha valakinek van hasonló szemszögű neve akkor érdekelne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!