Nem nez ram a gyerek ez nagy baj?
Én egy kicsit a kérdező védelmére kelnék, mert az első babával nekem is sok minden ijesztő vagy furcsa volt.
De egyrészt nagyon picike még a babád, nem szabad nagy elvárásokat támasztani felé, másrészt minden kornak (hónapnak, évnek) megvan a maga sajátossága, és a fejlődési üteme. Az esetek legnagyobb százalékában semmi probléma nincs. Harmadrészt sajnos egy ennyi idős babáról amennyiben nincs szervi, fizikai elváltozás senki és semmi
nem tudja neked megmondani, hogy van-e valami probléma a háttérben vagy nincs. De hangsúlyoznám, hogy 99,9% hogy nincs és most csak más érdekli.
A babák látása egyébként is úgy 8-9 hónapos korban fejlődik teljessé.
Én pl. tisztán emlékszem hogy sokat aggódtam a kisfiam kapcsán kb 7-8 hónapos korában hogy nem figyelt ránk. Ha jól emlékszem úgy 1-2 mp volt kb amig ránk nézett🤷🏻♀️ Akkor kezdett el mászni, nem sokkal később pedig állni, ülni, és 11 hónaposan már önállóan lépegetni. Szóval egyértelműen másra koncentrált és igyekezett megismerni a világot amennyire csak tudta. Utólag nem értem miért idegeskedtem hiszen 10-11 hónap között már sokkal jobban figyelt, tartotta a kontaktust, megértette amit mondunk.
Szóval napról napra, hétről hétre új dolgokat tanul és mutat majd neked. Vszeg ez most egy ilyen idöszak most neki, de ne aggódj, majd változik. Szerintem semmi baja, de majd te magad is meglátod :)
Nem tudom, a kérdező helyében én is aggódnék. Nálunk kB 2 hónapos kora óta stabilan megvan a szemkontaktust. Most 5 h8, minden érdekli, de akkor is könnyű félve ni vele, és tartja is.
A helyedben a védőnővel beszélnék erről. Ő biztos tudja, hogy gond-e. Ha igen, akkor segít a megfelelő helyre eljutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!