Vigyem orvoshoz? Vagy ez a viselkedés normális? Csak az én gyerekem ilyen?
Kisfiam 2 éves.Kisebb korában sem volt igazán barátkozós,de ahogy most viselkedik az már rémálom.Összejárunk egy másik anyukával,akinek másfél éves a kisfia,de ha közel kerülnek egymáshoz az én fiam rögtön odacsap neki és azt mondogatja,hogy :nem,nem...Már nagyon szégyenlem a tehetetlenségem,de már mindent kipróbáltam,volt,hogy a kezére is csaptam,leszidtam,elvittem onnan,stb.,de semmi változás.
A másik kisfiú persze nagyon sír ilyenkor és már fél is tőle,ha meglátja.Nagyon kellemetlen,mert mindenki azt kérdezi,hogy ok nélkül miért bánt másik gyereket.?
Egyébként a nagyobb gyerekek társaságát szereti.Szinte csodálja őket és rögtön el is kezd velük játszani,felveszi velük a ritmust.
Valaki segítsen,mert már minden nap szomorú vagyok ez miatt és gyomorgörccsel megyünk kisgyerekek társaságába.
Nálunk a kislányom harapott.
Tudom mit érzel, mert valami rémes "pofon" ez anyukaként.
Valamiért volt egy időszaka, amikor agresszív volt, de velünk nem csak gyerekekkel.
Azon belül is az unokatestvérével, aki vele egykorú.
Én két dologra jutottam:
1. az unokatesó nagyon sokszor ellökte vagy szándékosan, vagy játékból, és a kislányom ezt nagyon megjegyezte, legközelebb mikor mentünk úgymond "megelőzte" a bajt, és egyből rátámadt a kisfiúra, és harapta!
(én persze mindjárt "leszedtem" a másik gyerekről, és leszidtam, de következő pillanatban újra támadásba lendült... irtó kínos délután volt...)
Legközelebb viszont nem csinálta már.
2. Itthon a babákat harapta, de kegyetlenül.
Valamiért azokon vezette le a feszültségét oly módon, hogy harapdálta őket idegesen.
Mikor ezt észrevettem, elmagyaráztam neki, hogy fáj mindenkinek a harapás, és minden alkalommal, mikor harapta a babát, elvettem tőle, és keményen rászóltam, hogy nem szabad harapni.
Pár hét alatt leszokott a baba-harapásról, és az unokatesót sem, és senki mást sem harapott meg azóta sem.
Beszélj vele, add a tudtára, hogy fáj ha mást megüt, de Te ne üsd meg azért, hogy érezze, mert az erőszak csak erőszakot szül.
Nem vagyok "soha ne csapj a gyerek kezére" párti, de szerintem a ti esetetekben a kézre csapás csak ront a helyzeten, mert akkor agresszióval reagálsz az agresszióra.
Én azt csinálnám, hogy ha legközelebb is bántja a gyereket, egyszerűen haza vinném, és útközben elmagyaráznám neki, hogy most azért nem játszhat tovább, mert a másik gyereket bántotta.
Egy-két eset, és összerakja, hogy mi a szitu, többet szerintem nem fogja bántani a másikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!