Besípolt a légzésfigyelő, mi a teendő?
Először is, ilyen pici babákat nem altatunk hason. (Tudom, hogy van aki nagy mellénnyel mondja, hogy márpedig nem lesz semmi baja...ettől függetlenül az esély a csecsemőhalálra hason sokkal nagyobb)
Másodszor nyugodj meg, előfordul ilyen pici korban. Ha vette a levegőt, mire odaértél, valószinűleg csak egy hosszabb szünet volt a megszokottnál 1x, 2 hetesen még nem igazán "jöttek rá" a babák sem, hogy hogyan "kell" levegőt venni. Néha kapkodnak, néha "elfelejtik"
Csak akkor altasd hason, ha közvetlen mellette vagy ébren, ha melletted alszik nappal és folyamatosan látod, hallod, tudod őt ellenőrizni. Az első 2-3 hónapban kerüld a hason alvást éjjel, mikor már tudja emelni-forgatni a fejét, akkor már lehet úgy csinálni, ahogy kényelmesebb neki.
Nem lesz nahyobb baja a hason altatástól, mint a háton altatástól ahol a visszabukott étel tud fuladást okozni.
Előfordul, ahogy felnőtteknél is egy-egy kimaradás.
A veszélye ennek az, hogy a felnőtteknél ilynekor felébred a légzésösztön, babáknál kioltódik.(
A légzésfigyelő előfordul, hogy tévesen riaszt.( inkább 10 téves csak, mint egy éles)
Gyerekorvosnak megemlítheted, de ga odamentél és szépen vette a levegőt, akkor aemmi para.
Az én babám konkrétan addig nem vett, amíg ki nem vwttem az ágyábòl.
Még ez sem igényel további vizsgálatot, mert nyilván az én pulzusom is 1000-rel vert és ezen idegeskedtem / családban volt bölcsőhalál:
Ne idegeskedj feleslegeseen
Nem riasztott csak pittyegett? Nálunk ilyenkor az elemet kellett cserélni.
Megfigyeltük, hogy a riasztás előtti jelzésnél már (ha a babát kivettük és nem kapcsoltuk kiba figyelőt) hiába próbáltuk a matracot piszkálni, a légzésfigyelő ugyanúgy riasztott. Szóval a pittyegés nem légzéskimaradás miatt volt mert akkor is jelezne, ha közben vesz levegőt a baba. Remélem érthető :D
A legbiztonságosabbnak oldalt altatni a gyereket. Szépen ki lehet támasztani akár egy összegöngyölt törölköző el, akár direkt erre kapható ékkel.
Valóban háton a bukás esély miatt nem jó, hason meg csak ha biztosan tudja forgatni a fejét. De pl ezért kell kemény matrac. Ha véletlen nem fordítja oldalra a fejét, ne tudjon az orra belenyomódni a matrac a.
Kérdező
Érdemes megnézni a légzésfigyelő él, hogy jól van e minden beállítva. Mindenesetre a dokinak megemlítenéd, mert az a biztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!