Milyen nyakláncot látok mostanában a babák nyakában?
Voltak már balesetek belőle: beakadt a lánc, és megfulladt a baba. Ha ilyet akarsz, akkor inkább karkötő formában tedd a babádra, az nem veszélyes.
Hogy használ-e... Ki tudja? Az anyukáknak bármit el lehet adni bármilyen áron.
Nálunk nem vált be.
Ezeket a "közszájon forgó" beakadt, és megfulladt a gyerek sztorikat én még soha nem hallottam sem a szerencsétlenül járt baba-családoktól, sem ismerőseitől, mindig csak ilyen "úgy tudom, hogy...", meg "azt hallottam, hogy..." sztorikban.
Én úgy gondoltam, hogy egy próbát megér, nem jött be, és 9 hónapos korában le is vettem, mert felfedezte, hogy az ott van, és elkezdte babrálni, meg húzni, úgyhogy eltettem, mert az viszont nem hiányzik, hogy elszakítsa, és bár egyenként vannak odacsomózva a szemek, de a gyerek nagyon találékony, és simán "lefejthet" egy-egy szemet róla (minimum azt a szemet, ahol elszakad a lánc).
Bár ilyen sztorit sem hallottam még soha "élesben", de megelőztem a bajt, inkább levettem, ha úgysem használ.
3500 a nyaklánc, 1700 a karkötő. Sajnos a karkötőt már le tudja szedni, a nyakláncot nem bántja, néha amikor nagyon rájön akkor szopogatja.
Egy időben eltűnt, na akkor nyűgös volt, semmi nem volt jó. Aztán költözésnél előkerült (bútorpakolás) jól letisztítottam vissza a gyerekre. Nincs hiszti (legalábbis fogzás miatt :) ), nyugodtak az éjszakák egyszer sem ébred, és könnyebben is vészeljük át a fogacskás időt.
Nekünk használ!
Le lehet pontozni megint nullára, nem érdekel. Nem vagyok olyan hülye, hogy egy csecsemő nyakába bármit is akasszak. A fogzásba még nem halt bele egy csecsemő se, a "gyógymódjába" viszont már többen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
"Nekem is van több ismerös család, ahol ilyen tragédia lett belöle, de sokkal többröl hallottam, akiket nem ismerek igaziból.
Nemrég olvastam, hogy nyugaton már éppen ezért csak nagyon kevesen használják, mert túl nagy a kockázat."
"Németországban úgy fulladt meg tavaly egy gyerek, hogy a keze csúszott a lánc alá, és beszorult. Mire észrevettték már nem élt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!