Mit tegyek hogy ébren tartsam a babám?
Reggel jókat alszik, és épp hogy csak enni kel fel, délután már olyan 4orakor fent van, és játszunk teljesen 7ig,utána már nyügös de 8 ig ki bírja akkor fürdik, utána éves és már 9kor alszik, fel kel enni éjjfélkor, nehezen vissza alszik utána fel kell 3kor,és onnantól már csak 7kor alszik el, majd megint fel kell 11kor enni.
Keltegetném, de mindig vissza alszik, egyből.
Pár napja van így.
3 hónapos.
Miért akarod ébren tartani, meg felébreszteni?
Neki ennyi alvásra van szüksége ahhoz, hogy rendesen tudjon fejlödni, ezt ne akard akadályozni!
Én sem érzem
Maximum annyit érdemes tenni, hogy kicsit eltolni az alvásokat, hogy a reggel 3-7 ig való ébrenlét ideálisabb helyen legyen
Mit csinálsz vele éjjel 3 és reggel 7 között? Éreztesd minden lehető módon, hogy éjjel van. Maradjon sötét, lehetőleg a pelenkáját se cseréld ki. Legyél rendkívül unalmas. Pár halk megnyugtató szó, kis simogatás, aztán tedd vissza az ágyába. Ha sír pár perc után menj oda hozzá simogasd meg, ha kell vedd fel kicsit, de ne kezdjetek nappali tevékenykedésbe.
Reggel 6-kor, de legkésőbb hétkor viszont kapcsolj lámpát, ébreszd fel, játssz vele...
Ennyi idősen 3-4 óránként szoktak enni a babák. Az nem gond, hogy éjjel is szopik, de az igen, ha hosszas szórakoztatást igényel. Én ezt éjszaka nem csinálnám, és reményednék, hogy egy idő után a nappali órákra időzíti majd az ébrenlétet a kis aranyos. Amikor én is aranyos leszek.
Nyílván azért akarja nappal ébren tartani, hogy ne éjjel 3-7 között legyen éber. A szükséges alvásmennyiség maradna, csak ideálisabban elosztva - gondolom ez lenne a kérdező célja.
Amúgy az utolsó válaszadó leírt mindent, egyetértek vele. Én is így próbálom, hol több hol kevesebb sikerrel :)
A nyílvàn szó azt jelenti nyílvànvaló valami, tehát nem kell gondolatolvasónak lenni ahhoz, hogy megértse az ember.
Remélem azért, ha valakinek szerinted jobb dolga van, mint Neked, elnézed Neki, hogy tanácsot kérjen itt.
Mellesleg én sem aludtam az éjjel sokat, de olyan frusztràlt nem vagyok mint Te. Szerintem igyá meg valamit...😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!