Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segitség?! Miért üvölthet a...

Segitség?! Miért üvölthet a 9hetes babám az utolsó estetés után torka szakadtából 3/4órán át, ha már biztos nem éhes? Többi lent

Figyelt kérdés

anyatejes, de a dokinőnk javaslatára kap tápis kiegészitést, általában az utolsó 2 étkezésnél,mert 6körül ált 50et tud szopizni, f9kor meg már csak 30-40et.ilyenkor mindig többet kér vacsira, 130-160közt eszik összesen(tej+táp)napközben még 90ekkel elvan reggel 140et is szopizik.(hátha szerepe van ennek is benne)

4ik napja cisnálja ezt.eddig minden ok volt, vacsi után eldajkáltam kb negyed óra alatt, és szépen letettem aludni. ma pl szopizitt ügyesen 50et, sirás h éhes jött a tápszere, megevett 110et(tehát 160 szoval éhes nem lehetett) és utánna egyszerűen nem tudtam megnyugtatni üvöltött fél órán át olyan keservesen és szivszoritóan h borzasztó. én is sirtam már vele a végén.probáltam ringanti, letenni, de semmi,csak üvöltött. nem hasfájós,most sem huzta alábikót. majd megkináltam egy kis babavizzel(amit napközben is kap) behuzott még gyorsan majd 50et, és ugy tudtam megnyugtatni és letenni. de ennyivel több tápszert nem szabad adni neki már szerintem...rengeteg lenne neki...nem? egyszerűen nem értem mért csinálja ezt,már 4ik este. szerintetek???

a napközbeni evéseknél sosincs ilyen probléma. nagyon tanácstalan vagyok. bocsi h hosszu lett

2010. júl. 19. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Fáj a pocija.

Próbálkozzatok másik tápszerrel!

Nekünk a 3. vált be!

2010. júl. 19. 21:41
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem talán kicsit sok a 160-an.Nekünk is pont igy volt fürdés vacsi és utána ordítás 10:30 ig minden este aztán egy este lázas és beteg lett azóta megszünt az esti sírás.Mi nem jöttünk rá mitöl volt de menetrendszerű volt.Remélem megoldodik ne igegeskedj annál nehezebben nyugszik meg a babád.Kitartás.
2010. júl. 19. 21:42
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

Hirtelen passz...

De saját tapasztalat, hogy inkább a tejed próbáld minden erővel növelni, mert így el fog apadni idővel sajna... én így jártam.

Én akkor is a hasfájásra tippelnék, bár lehet, hogy mégis enne.

A szomszédom már 2 hetesen napi 6X 180-at evett...

Valamikor be kell pótólni, ami napközben kiesett, de akkor jobb lenne kiegyensúlyozottan mindig ugyanannyit adni neki, mint egyszer csak 90-et, utána megy 160.-at

2010. júl. 19. 21:42
 4/10 A kérdező kommentje:

napközben ő szopizik 90et,akkor már nem szoktam pótlást adni,nem is sir utánna, azzal szépen el is van 2-3órát. ha meg a tápszer lenne a ludas,akkor mért most jeletkezne a baj mikor már születése óta ezt kapja?

azért köszönöm a segiteni akarást és a tippeket, szerdán elmegyünk a doktornőnkhöz, nála is rákérdezek mi a véleménye.addig várom a a további válaszokat!

remélem h nálunk is hamarosan elmarad,mert a szivem szakad meg...

2010. júl. 19. 21:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerüen csak éhes még,nem hiszem,hogy a tápszertöl sirna.Nyugodtan adj neki amennyit kér,a babák tudják mennyi kell nekik!Kitartás,és ne idegeskedj mert megérzi rajtad!!!
2010. júl. 19. 22:01
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
lehet, túl sokat eszik, egyáltalán szükséges neki a táp?
2010. júl. 19. 22:02
 7/10 anonim ***** válasza:

előz

eza méregetés csak az agyadra fog menni:-))), már bocs, amúgy este minden baba kevesebet eszik, délután tedd többet cicire, lehet a tápot is el tudjátok hagyni

2010. júl. 19. 22:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem mikor elmenőben volt a tejem nem volt tápértéke és a 3 hetes babám 120 tejre simán benyomott még 60 tápot és ugyanígy fájt a hasa./Mire rájöttem, hogy nem táplál a tejem eltelt 4 nap és csak vele sírtam!Aztán egy reggel meguntam nem kapott onnantól kezdve csak tápot és elmúlt a hasfájás!!Azóta se fájt neki mos 5 és fél hónapos.De ez nem mérvadó és nálad lehet másképp van, de azért szerintem figyeld a tejed minőségét!!Sok boldogságot a babához!
2010. júl. 19. 22:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Nemm lehet, hogy szomjas? Ha benyomott rá még 50 ml vizet és aztán nyugodott meg. Az én babám is volt így ebben a melegben, hogy rengeteget evett, nem hittem el, hogy még fér belé, de szomjas volt, pedig tápszert nem is kap. Azt mondják, a tápszeres babát itati kell. Szóval az én kislányom is attól nyugodott meg végül, hogy kapott vizet, azóta mindig megkínálom szoptatás után és szokott is kérni pár kortyot.
2010. júl. 19. 23:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia. Nálam ugyan ez volt. Most 11hetesek vagyunk és minden rendben van.De ezt megelőzte, hogy 3napot sírt az esti evésnél mire rájöttünk, hogy éhes még, nem volt elég a tejem, meg lusta volt kiszívni. Estére elfáradnak nagyon és a cicit jobban kell szívni mint a cumisüveget. Ugyan olyanok a picibabák mint mi felnőttek, felgyűlik náluk a napi stressz és estére hisztisek, nyűgösek, fáradtak, mint mi. Én úgy oldottam meg, hogy egész nap kiegyensúlyozottan próbáltam etetni, minden evés után (kb.:90ml cici)adtam még 30ml tápit így estére is volt több energiája, egész nap nyugodtabb volt, többet aludt. Persze mondod, hogy napközben jól elvan, igen, ebben is olyanok mint mi: alszik egy nagyot éjszaka, reggel ébred, boldog, van energia, szopik 160ml-t. Nekem is így volt. Viszont nekem elapadt a tejem mert én nem szopiztathattam 2óránként meg igény szerint mert nagy baba volt. De ha ciciztetéssel akarod megoldani, hogy jóllakjon tedd többet cicire napközben: beállítja magának a tejmnnyiséget és estére is lessz hamarosan elég tejed. Ha én akkor ezt tudom nem hallgatok az orvosomra és sűrübben szoptattam volna, igény szerint. Bár nekünk a kezdet is nehéz volt 3 hetet voltunk korházba és már ott nagyon belefáradtam.Amúgy ez a mérlegelés nekem is az agyamra ment. Tesómék gyereke egy evésre 180ml-t is megevett ennyi idősen, ne csinálj belőle ekkora ügyet, hogy sok a mennyiség amit enne. Nőnek, fejlődnek, gyarapodnak, kell a több hami. Szerintem biztos, hogy még éhes, szerintem...
2010. júl. 20. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!