Most ez bukás volt vagy hányás?
Ami sugárban jön, az szerintem hányás, de nem tudom, h ez nálad csak retorikai túlzás-e. Ennek hiányában ha folytatódik, akkor hányás.
Másik cumi? Másik tápszer?
Èn úgy tudom, akkor nevezzük hányásnak, ha erőlködik, láthatóan rosszul van. Egyébként csak bukás, bármennyire sok is jön vissza. De vannak erről leírások neten.
Nekem anno azt mondták, az lehet gond, ha a sok bukás marja a torkát és emiatt majd nem akar enni. Ez a veszélye, erre kell figyelni. De nálunk nem jött el ez a pillanat, pedig nagyon bukós volt a fiam. Az sem mindegy, h ugye elkezdi-e már emészteni és az jön vissza, vagy nem.
Nem tudom volt-e eziranyú vizsgálat, de a fiú babáknál gyakori az ún. gyomorkimenet szűkület, ennek több tipikus túnete is van, a sugárhányás az egyik...
A hányás egyébként sugárban jön és onnan tudod, hogy hányt, hogy kellemetlen a babának, öklendezik, utána sír. Ha bukik általában csak egy nagy levegő buborék nyomja ki magával a kaját, ez is jöhet ugyanúgy sugárban orrán-száján, de a babát nem zavarja, megkönnyebül utána a feszengő baba-szóval a levegő nyomta a pocakját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!