A második gyerek gyorsabban fog fejlődni?
Vagy igen, vagy nem. Tökrr nem azon múlik, hogy hanyadik gyerek, mindegyik a sajat ütemében fejlődik.
Nekem a nagy gyorsan fejlődött, a kicsi lassabban.
Nekem az első gyorsan, második nagyon gyorsan, harmadik normálisan fejlődött/dik.
Szerintem teljesen gyerekfüggő.
Miért fejlődne gyorsabban?
Minden gyerkőc más és más, nem azon múlik, hogy hányadik gyereke egy adott nőnek.
Első: 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan ült, állt, mászott
Második: 5 hónaposan kúszott, 9 hónapos ült és állt fel, 10 hónaposan kezd mászni.
nálunk az első mindent nagykönyv szerint csinált, a második mindent kicsit később kezdett mint az első, és a harmadik csinált mindent a legkésőbb.
Viszont egy csomó mindent megtanultak a kisebbek a nagyobbaktól- pl az ágyról lemászni, csúszdát használni, a színeket később, stbstb. Szóval inkább azt vettem észre, hogy nagynak mi voltunk a példa, ill. elmondtunk, mutogattunk sok mindent- addig a két kisebbiknek feleannyit sem, mert a nagyobbiktól összeszedték ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!