Hogy tetszik az Eper név egy kislánynak?

Szia!
Újszülöttnek nagyon kedves név,de képzelj csak bele,milyen hátrányai lesznek ezzel a névvel később
pl. főiskolai vizsgákon,munkahelyen a felvételi beszélgetésekkor,
vagy később,amikor már idősebb lesz
én biztos nem adnám
ezért nem értem,amikor ilyen neveket adnak a gyerekeknek,a pici nem marad mindig tündi-bündi kisbaba,neki ezzel a névvel kell leélnie az egész életét

Azért ennyire nem vészes a helyzet szerintem :-)
Ha neked nagyon tetszik, akkor add ezt, lehet, hogy ő is szeretni fogja. Ebből azért hátránya nem fog származni, max. furán néznek majd rá, dehát van ilyen mással is, pl. külföldi nevek.
Nekem pl. az én nevem baromira nem tetszik, pedig tök hétköznapi. Ez is előfordul.

Szörnyű! Ne haragudj.
Későbbiekben: dr. Kiss Eper sebész, dr. Kovács Eper ügyvéd, Horváthné Nagy Eper tanárnő, 80 évesen meg "csókolom, Eper néni!". Szegény gyerek!

Én az ilyen névkérdésekre mindig azt szoktam javasolni, hogy gondolj bele abba a szituba, hogy állsz a játszótér egyik végén, a gyerek a másikon, és átkiabálsz neki, hogy "Eper(vagy Eperke, mindegy), gyere megyünk haza!"
Szerintem a minimum az egy halk röhögő-moraj a háttérben.
Az egy dolog, hogy otthon vagy egy pici babával a négy fal között, és "leEperkézed", tényleg nagyon aranyos, kedves kis nevecske, de aztán ki kell állnia a "nyilvánosság" elé, és fel kell vállalnia neki is, és neked is ezt a nevet.
Ha szerinted bevállalható, akkor vállald be.
Én nem tudnám, ezért aztán nem is adtam mosolyfakasztó (rosszabb eseteben röhögés tárgyát képző) nevet a kislányomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!