Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik 1 éves babátok? Ha...

Mit eszik 1 éves babátok? Ha mindent akkor is kérlek irjatok h miket és hogy adjátok pépesen v falatokban!

Figyelt kérdés
2010. júl. 18. 22:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Spagetti. A kifőtt tésztát deszkán apróra összevágom, teszek rá bőven szószt imádja. Tök zöldbab karfiol kelkáposztafőzelék rántással tejfölös habarással puhára főzve, Kis pörkölt meg szaft bele vagy csak simán. Spenót főzelék. Tejfölös hús tésztával, mint a spagettinél összevágom neki a tésztát teszek rá szaftot. Paradicsomos gombóc töltöttpaprika fasirt apróra vágva eszi. Rakott kelkáposzta. Hurka. Húslevesből zöldség krumpli hús villával összetörve, zöldséglevesből zöldség grízes vagy májgombóccal amit belevágok neki.
2010. júl. 18. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:

A fiam holnap lesz egy éves:) Már kóstoltatom vele a mi kajáinkat, falatokat kap. Pép formában csak a tejpépet eszi meg, mindent darabosan kap, legfeljebb összetöröm, vagy kisebbre vágom, ha túl nagy a falat. Reggelire kenyeret, zsömlét, vagy kiflit katonázok, ő felcsipkedi (és néha el is dobja), tízórai joghurt, kefír, vagy gyümölcs, időnként krémtúró, vagy ha olyan napja van, akkor kölesgolyó/natúr kuki túró rudival (csoki nélkül).

Ebédre az, amit én is eszek, általában főzelék, néha tészta. Hetente 2-3 alkalommal levest is eszik, főleg ilyen melegben (húsleves, borsóleves, meggyleves).

Uzsonnára ugyanabból szemezgetek, mint tízóraira, általában odafigyelek rá, hogy naponta egyszer egyen gyümölcsöt. Vacsi vagy tejpép, vagy főzelék:)

2010. júl. 18. 22:22
 3/4 anonim ***** válasza:

reggel este tápszer, tízórai gyümi, ebéd főzelék, uszi változó, néha főzelék, néha pép (de kezdi unni) néha sajt, zsemle, felvágott

eszik: gyümiből: alma, banán, barack, meggy, dinnye, narancs, és lassan jön a szilva

Hús: csirke, pulyka, borjú, máj, (halat üvegesben adtam neki de nem ízlett neki) + tojás + néha felvágott, (sonka)

zöldség: cékla, sütőtök, tök, cukkíni, padlizsán, brokkoli, zöldbab, zöldborsó, spenót, répa, kukorica

feltét: krumpli, tészta, rizs + zsemle

tejtermék: túró, natúr joghurt, sajt

néha üveges

nasinak kukó, kölesgolyó, meg már kapott túró rudit is kétszer de nem volt nagyon oda érte, amit nem is bánok

(remélem nem hagytam ki semmit)

én sokáig pépesítettem, mert bár van már 9 foga, de nagyon mohó, és egyben akarja lenyelni a falatokat, és minden nap meg akar fulladni, a szívbajt hozza rám, lenyeli egyben, aztán visszaöklendezi :(

de már egyre ügyesebb, így azt mondhatom hogy jelenleg így is úgy is, van ami még pép, de van ami már falat

2010. júl. 18. 22:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam nagyjából már eszi a darabosat, például ha kis kezével szedegetve eszik, akkor simán nagyobb falatok is mennek, de ha etetem, akkor sokszor kiköpi ha nagyobb falat kerül be a szájába.

Nagyjából mindent eszünk, imádja a leveseket(karfiolleves, húsleves, lebbencsleves). Rakott karfiolt, tésztákat(sajtos-tejfölös, paradicsomos), de kap néha bébiételt is, például amiben hal van(azt ritkán csinálok), meg a spenótosat. Pörköltet tarhonyával. Érdekes, hogy a krumplit viszont semmilyen formában nem szereti, viszont a zöldséges rizst annál inkább. A napokban kezdett el főtt kukoricát enni, mintha mindig is ezt ette volna, olyan ügyesen körberágja.

Tarhonyával pörit(persze ne legyen fűszeres),

2010. júl. 19. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!