Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kell a pürét megetetni a...

Hogy kell a pürét megetetni a babával?

Figyelt kérdés

Pár hete kezdtük a hozzátáplálást, először levekkel, azokat is nehezen, de azért nyelt le belőle egy keveset.

Már a püréket/főzeléket lehet neki adni, de egyszerűen nem akarja megenni. Gondolom nem tudja, hogy lekéne nyelni, és nem tudom, hogy kellene rávenni. Ma próbáltam főzeléket, de addig sírt míg nem adtam neki tápszert, és mellesleg minden tiszta főzelék lett.

5 hónapos a baba.

köszönöm

2019. nov. 7. 12:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem vagytok semmivel sem elkésve. Mi 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert a védőnő is úgy látta, hogy megérett rá, cuppogott a kanálra, nyitogatta a száját mikor mi ettünk, kinézete szó szerint a kaját a szánkből. 8 hőnaposab már szinte mindent evett, 15 hónaposan az összes foga kinn volt. A barátnőm lánya 1 hónappal fiatalabb, mint az enyém, és még 10 hósan se mutatott semmi hajlandóságot a szilárd táplálék iránt. Ha próbálta etetni nem nyitotta a száját, mikor a felnőttek ettek akkor se érdekelte túlzottan. Aztán 1 éves kora körül már kezdte érdekelni, ugyanolyanokat csinált, mint az én lányom 4 hósan. Na 2 hónap alatt be is hozta a lemaradását, azóta is úgy eszik mintha elvennék előle.
2019. nov. 7. 13:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad erőltetni! Ha nem érett még rá még az idegrendszere, nagyobb kárt okozol, mint hasznot. Az idegrendszeri érettség legfontosabb jele pedig az, hogy le tudja nyelni a falatot. Hagyd egy kicsit abba a próbálkozást, néhány hét múlva adj neki megint. Semmivel nem vagytok elkésve. Az én lányomat 4 hónaposan kezdtük hozzátáplálni, de ő akkor már kapálódzott az ételért, cuppogott, utánozta ahogy rágunk, nyitogatta a száját mikor ettünk előtte. Az első pillanattól kezdve le tudott nyelni mindent és napok alatt ki lehetett váltani az első étkezését. Na nem mert erőltettük, hanem mert probléma nélkül megevett mindent, és még kert is utána.

A te babád még nincs kész rá, ennyi. Légy türelemmel.

2019. nov. 7. 13:44
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

A baba a hozzátáplálásra nem csak a kora alapján lehet kész.

Ha kilöki a kanalat, ételt vagy nem forgatja a nyelvével befele akkor korai neki, hiába mondja a védőnő a gondozáson, hsizen ezt nem látja.

Blw-t csak stabilan ülő babával szabad elkezdeni.

Egyébként a lányommal kóstoltattam 6 hós korától, de kb 9 hónaposan blw módszerrel kezdett enni.

Menyniséget pedig csak 1 éves kora után, étkezést ekkor sikerült kiváltani. Ezután 1,5 hó alatt 6 szilárd étkezése lett..egész nap szoptatás nélkül is elvolt a mamával.

2019. nov. 7. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!