Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyorsan javult a...

Milyen gyorsan javult a kisbabátok, gyereketek szeme miután le lett takarva, esetleges enyhe kancsalság miatt?

Figyelt kérdés

Kislányom 1éves és enyhén az bal szeme néha behúz. Szemésznél is voltunk de azt mondta hogy pupillatágító szemcsepp adagolás után is megvizsgálja a kislányomat és többet tud mondani. De majdcsak ősszel mert akkor nincs olyan nagy fény. És kérdeztem hogy hogy lehet orvosolni a problémát.... azt mondta hogy lehet hogy le kell takarni majd a kicsi szemeit felváltva. (de ez csak feltételezés, hisz mondom ez nagyon enyhén látható a szemein)

És arra lennék kíváncsi hogy más is járt már-e így, és hogy milyen gyorsan jött helyre a kicsi szemei. Én már most sajnálom a kicsi szívem ha belegondolok hogy egy szemmel kell ellennie amikor majd esetlegesen le lesz takarva...

2010. júl. 17. 20:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ja, és még egy dolog: 11 hónaposan kezdett el próbálkozni a járással a kislányom.

Gondolhatjátok!

Megkapta a szemüveget, és esett-kelt a csetlő-botló próbálkozásai közben.

Soha semmi baja nem lett se neki, se a szemüvegének, és mivel hátul pántos nem is esett le róla, tehát ilyentől nem kell félni, mert közvetlenül "pofára esés" nálunk soha nem volt.

Ja, és az ő szemüvege csupa puha műanyag (hajlékony mindenütt, nem merev, így nem törik), csak a lencse sérülékeny, és semmi fém alkatrész nincs benne pont azért, hogy ha esik a gyerek, még véletlenül se álljon bele semmi alkatrész a szemüvegből.

Na, most már agyon dicsértem a szemüvegét, meg őt is, pedig ugyanúgy reagáltam, mint Te, amikor megtudtam, hogy szüksége lesz rá. Bőgtem, és tiltakoztam.

De tudod mit?

Inkább egy szemüveg pár évig, mint bármi komolyabb gond.

Ha választani lehet egy bármilyen egészségügyi problémákkal küzdő és egy szemüveges gyerek között, azt hiszem nem kérdés, hogy a szemüvegesség egy apró kis ideiglenes kellemetlenség.

Nálunk még az sem.

Már az a fura, ha nincs rajta.

Nagyobb bajuk SOHA ne legyen ezeknek a lurkóknak azt kívánom szívből!

2010. júl. 20. 13:25
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a biztatásokat és az infokat!!! Sokat segítetek ezekkel a hozzászólásokkal, hogy végülis nagyjából így már tudom hogy mi is vár ránk.

Az biztos hogy a kicsi lányom egészsége a legfontosabb! Majd csináltatok én is szemüveget magamnak is (úgy is már régóta kellene, mert távolra nem igazán tisztán látok) és akkor talán még jobban elfogadja. (haaa kell majd....)

Majd menő kiscsajszis szemüveget nézünk ki, mi is!... Amúgy a félszemes leragasztástól majnem hogy jobban tartok. Az szörnyű lehet. Nem akarom hogy bármilyen lelkibaja legyen ebből. Önbizalomhiány stb. Na dehát itt vagyok én neki és majd biztatom és lelkesítem.

2010. júl. 20. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!