Mostanában tényleg ilyen sok nagy baba születik?
Figyelt kérdés
Bármelyik pillanatban elindulhat a szülés, már rettentően várjuk a kislányunkat. Sokszor gondolkodtam rajta, vajon hány grammal és centivel születik majd. Tagja vagyok egy kismamás facebook csoportnak, ahol naponta posztolnak képeket újszülöttekről, és már egy ideje feltűnt, hogy nagyon sok baba születik 4 kiló felett, 56-58 centivel. Ez mindig is így volt csak nem tűnt fel vagy mostanában tényleg nagyobbak a babák mint régebben?2019. okt. 20. 18:46
11/13 anonim válasza:
Lanyom 3740 grammal es 53 centivel szuletett 38+2 napnal. Progi csaszar farfekves miatt. Szerintem 4 kilo meglett volna a maradek 2 hetben. Apja idore szuletett, 4600 gramm es 58 cm. Ma is oriasnak szamit, remeltem, ekkora nem lesz a lanyunk. Viszont a lanyunk volt a legnagyobb akkoriban a korhazban. Nem igazan latok ma sem orias bebiket. Szedtem vitamint vegig.
12/13 anonim válasza:
Mindkét terhességem alatt végig szedtem a terhesvitamint(sőt még egy darabig utána is) , átlagos babák lettek:3250gr, 49cm; 3350gr, 50cm. Régen is születtek nagy babák, csak nem volt Facebook és média. Szomszéd nénink 93 éves, mindkét fia 4kg felett született. Szerintem inkább genetikai dolog.
13/13 anonim válasza:
Nem szedtem vitamint, mind a három gyerekem a legnagyobb volt a szülészeten.
4650g,4380g és 4740g. A nővérem 5224gos babát szült negyediknek, a többi is mind bőven 4000 felett volt.
Genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!