Gyakorlott anyukák mit javasoltok helytakarékos babaholmik terén?
Úgy alakult, hogy 1 évig egy garzonban lakunk majd a születendő babánkkal, utána tudunk nagyobb helyre költözni (volt némi csavar az életünkben, ugyanis papíron meddő vagyok, de erre a leendő lányom rácáfolt :))
Viszont emiatt sajnos nem készültünk úgy, hogy nekünk hamarosan meg kell oldani a baba-holmik elhelyezését, és a lakás egyébként se nagy.
Az internet ilyen szempontból nem nagy segítség, mert ha azon múlna, padlótól plafonig telezsúfolhatnám a lakást babacuccokkal, de ebből kizártnak tartom, hogy minden fontos legyen.
Tehát, aki esetleg járt hasonló cipőben, kérlek ossza meg velem, mi az ami feltétlenül fontos, mi az ami "már meglévő bútorból" használható "babás-megoldásnak" is illetve, ha esetleg van ötletetek szükséges, de helyigényes dolgok praktikus tárolására (esetleg ismertek erre oldalakat) akkor kérlek osszátok meg velem a tapasztalataitokat.
Köszönöm! :)
Bocsi nem tudok máshogy linket küldeni.
Nem tudom, a babakocsit lenn tudjátok-e hagyni lakáson kívül, de a merevfalú mózes irgalmatlan sok helyet foglal és totál felesleges. Vagy olyan babakocsit vegyetek, ahol a sport és a mózes együtt van (pl. chipolino Terra) vagy hurcizzatok, az amúgy is praktikus.
Pelenkázó nem kell, kiságyból van kisebb, az összecsukhatóban az enyém nem aludt, szerintem nem érezte stabilnak.
Babakád is van összecsukható.
Nekünk viszonylag nagy a lakásunk, de a babakáddal így is bajban voltunk, ezért váltottunk. Lehet kapni nagy kádba való "babatartót", ez baromi praktikus, sokkal kisebb helyen elfér.
A kiságy az, ami a legnagyobb fizikailag, ezt csak akkor tudjátok megúszni ha veletek alszik, esetleg egy babaöböl a nagyágy mellé jóval kevesebb helyet foglal mint egy önálló kiságy. Viszont vannak babák akik alkalmatlanok az együttalvásra, ilyen az én lányom is. Megpróbáltuk a babaöblöt, megpróbáltuk hogy köztünk alszik, de egyik sem ment, önálló kiságya van az önálló szobájában, és csak így alszik jól éjjel. Szóval számoljatok a lehetőséggel, hogy nem ússzátok meg az ágyát. Mindenképp legyen ágyneműtartós, rengeteg cuccot elnyel (pelenkákat, ruhákat, hálózsákot, lepedőket, stb-stb.), ágyneműje amúgy sem lesz még.
Lehet kapni kiságyra feltehető pelenkázófeltétet. Ez nagyon jól jön, nem kell plusz pelenkázókomód, és kényelmesebb mint a mosógépen mondjuk.
A ruhákat én ilyen ikeás kis fakkokba tettem, szépen el lehet rendezni a pici ruhákat és több ilyet egymásra lehet tenni. Így nem borulnak össze a kupacok, nem gyűrődik, átlátható. És bele lehet tenni a kiságy ágyneműtartójába is.
Utazóágyat én nem javaslok. Nem olyan minőségű matrac van benne, egyszer-egyszer utazni persze jó, de egy újszülöttet huzamosabb ideig biztosan nem altatnék benne. Ráadásul nem lehet beletenni a légzésfigyelőt sem.
Így hirtelen ennyi. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!