Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért megy behajlított térdel...

Miért megy behajlított térdel a babám?

Figyelt kérdés
Soha nem vezetgettük a kisfiamat,egyedül állt fel,indult el,de ahogy közlekedik a bútorok mellett,látom,hogy nem egyenesíti ki teljesen a lábát.Úgy is menne,ha vezetnénk,de nem szeretném,akkor is ugyanúgy tarja a lábát.
2010. júl. 16. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:
áll már stabilan? lehet, hogy még gyengék a lábai, ezért hajlítja a térdét.
2010. júl. 16. 11:25
 2/7 A kérdező kommentje:
2hónapja stabilan áll,egy hete már 10-15 mp-ig egyedül is megáll-ez nagyon tetszik neki.Ezért nem értem,direkt,soha nem volt erőltetve neki semmi.1 éves elmúlt,tehát nem korán kezdte a mozgásait....nem tudom,várom a válaszokat még,de remélem nincs gond.a védőnő is látta már közlekedni,nem mondott semmit rá.
2010. júl. 16. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Esetleg nem használtok babykompot? Mert abban járkálnak a babák behajlított térddel...Lehet attól
2010. júl. 16. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem a belső lábélén jár? A nagylábujja külső élén nincs bőrkeményedés? A bokája a háta mögül nézve nem dől kicsit befelé? Az én fiam is hajlított térddel áll (meg sajnos a fentieket is produkálja), s az ortopéd orvos gyógycipőt írt fel (szupináló - néhány nem kimondottan gyógycipő is ilyen, de cipészek a gyereklábról méretet véve egyedi cipőket is készítenek jobb minőségű anyagból tb támogatással jó borsos áron). Szerintem vidd el ortopéd orvoshoz (önálló járáskor egyébként is kötelező, de ha pestiek vagytok, jó előre kérj időpontot, mert nálunk (Zugló) másfél hónapra előre tudtak csak adni), ő biztos kiszűri, ha valami probléma van. Persze egyszerűen az is lehet, hogy még nem elég biztosak azok a lépések, s így könnyebben tud kapaszkodni a lábával.
2010. júl. 16. 13:19
 5/7 anonim válasza:
szia. Az én fiam most 16 hónapos. Kb. 3-4 hónapja jár stabilan. Nálunk is ua. a probléma, mint nálatok. A fiam behajlított térddel jár. Szeretném megkérdezni, hogy elvitted-e valamerre (doki, gyógytornász) ha igen, mit mondtak, mitől van ez? Esetleg azóta kinőttétek (mert látom, hogy már több mint, másfél éve tetted fel ezt a kérdést) Válaszod előre is köszönöm.
2011. okt. 10. 18:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Szia.Már a kérdésre sem emlékszem:)Szóval nem lett belőle semmi.Szépen elindult és ahogy egyre ügyesebb lett,szépen kiegyenesedtek a lábai,viszont most ahogy nől x-esedik neki egy kicsit,így lehet,hogy megyünk majd szakorvoshoz,de nem a kérdezett ok miatt.
2011. okt. 10. 20:33
 7/7 anonim válasza:
Köszi a gyors választ. Biztos ami biztos, megmutatom egy gyógytornásznak. Remélem semmi komoly nem lesz nálunk sem, és csak én aggódom túl a dolgot. :)
2011. okt. 12. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!