Bálint és Jácint név ikreknek?
Volt egy Jácint nevű kollégám.
Amikor először dolgoztam a helyén mondtál hogy holnap jön Jácint ma nem dolgozik, másnap jött és egy nagydarab cigány Férfi volt az illető. Szóval inkább ne.
Bálint és Ábel?
A Jácint helyett mást választanék.
Bálint - Botond
Bálint - Gellért
Bálint - Árpád
Bálint - Gábor
Balint - Mátyás
Bálint - Lehel
Szerintem ikreknek nem kéne hasonló hangzású neveket adni, mert ha egypetéjűek, akkor így még könnyebben összekeverik őket. Plusz, mint előttem is írta valaki, lehet, hogy nem mindig az fog odajönni, akinek szólsz.
Ettől függetlenül a Bálint-Jácint páros jó választás. Se nem túl gyakoriak se nem túl ritkák.
Viszont én a Jácint nevet nem adnám. Virágnév, ezért lehetséges, hogy sokan először lányra fognak asszociálni. Na meg, akit ismerek ilyen névvel, az egy hosszúhajú, copfos bácsi, így ez a név még kevésbé tűnik férfiasnak számomra.
Mit szólnátok esetleg a Bálint-Valentin pároshoz? Sok közük van egymáshoz, de mégsem ugyanazok.
Bálint szokványos fiúnév, és nagyon szép, férfias; Jácint túl nőies, nem adnám. Amelyik szülőknek egyébként tetszik a Bálint név, annak még pl a Barnabás szokott, szerintem az is klassz név; két ilyen testvérpárt is ismerek; de amúgy egyik sem ikerpár. De mondjuk pl ha túl hasonlít, hogy pl két B-betűs, és akkor félsz, hogy kevernék őket; akkor mindjárt kiötlök neked még valami hasonlókat:
András, Zsolt, Róbert, Norbert, Lénárd, Lóránt, Nándor, Henrik, Tamás, Tas, Flórián, Teodor, Jónás, Zoltán, Dénes, Károly, Zsigmond, Titusz, Erik, Patrik, Attila/Atilla, Jeromos, Tivadar, Márton, Mátyás, Leonárd, Miklós, László, Benedek, Áron, Ákos, Zalán, Imre, Ignác,
Sztem legyen inkább Ábel, az nagyon szép és különleges név.Vagy Ábris.
A Bálint a kedvenc fiú nevem,az maradjon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!