Lehet fogzástól lázas a baba?
Mennyire lett lázas, hogy fürösztöd?
A szemfogaknál 38 fokig is felment nálunk..
Ha magas a laz az nem a fogzastol van.
Hoemelkedese siman lehet tole, esetleg ahogy az elozo valaszolo irta, meg a 38 fok belefer.
Te jóóóóó ég! Hűtőfürdőztetted??? Mégis mi a jó fenét csinálsz? Ezt ki mondta neked? Ez egy elavult, az égvilágon semmi értelme és csak kínzod vele a gyereket!
Olvass már utána könyörgöm, a láz nem valai ördögtől való dolog, hanem azt jelenti, a babádnak működik az immunrendszere. Ugyanis esélyes, hogy vírusfertőzése van, így működésbe lépett az immunrendszere a lázzal. Nem kell lázat csillapítani!! A láz jó! Csak akkor kell nurofent vagy panadolt adni, ha rossz a baba közérzete! Egyébként meg magától lemegy a láz és hamarabb gyógyul! Légy oly kedves és olvass utána! A hűtőfürdő pedig egyenesen értelmetlen kínzás! A hidegebb víz összehúzza az ereket, így átmenetileg lemegy ugyan a láz, de amit kiszáll a kádból, még magasabbra is szökhet! Semmi értelme! Barbár szokás! [link]
Sajnos annyira elavult szokásos vannak még mindig, én már a szülőszobán tájékoztatnám a leendő anyukákat, hogy mit szabad és mit nem!
A magas láz nem fogzástól van. A fogzás legyengiti az immunrendszert, így könnyebben elkaphat fertőzéseket, amik okozhatnak magas lázat.
Én kiegészíteném, hogy a láz bizonyos fokig jó, tartosan pedig kifejezetten karos lehet(pl a nagyfiamnak majd 2 hétig nem ment le a láza,mire kiderült, mi a baja és celzott kezelést kapott).
Soha nem tapasztaltam hűtőfürdő után lázvisszatérést egyik gyerekemnél sem, viszont ha magas lázuk volt a nurofen nem használt, csak a kúp.
Ha nyűgös, vagy felmegy megint a láza,vidd holnap orvoshoz, legalább megvizsgálja.
Lehet, persze. 38,3-nál szükségtelen volt a hűtőfürdő is.
#3: Láthatóan halvány lila segédfogalmad nincs a hűtőfürdő alkalmazásának módjáról. Az megvan, hogy nem azt jelenti, hogy jeges vízbe mártom a gyereket? Gondolom ezt hiszed. Szó nincs ilyenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!