Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A supinált, sarokdöntéses...

A supinált, sarokdöntéses cipök tényleg jók, hasznosak egészséges babalábra?

Figyelt kérdés

Félek,ha nem ilyet veszek,akkor emiatt lesz beteg (lúdtalp,bokasüllyedés) a babám lába. De attól is félek,hogy ha ilyet veszek és több kárt okoz mint hasznot,mivel egészséges a babám lába? Vagy kényelmetlen lesz neki?

Nektek milyet ajánlott a doki v védönö v bárki?

2010. júl. 14. 21:35
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Szia, én a puhatalpú cipő híve vagyok, az segít a láb izmainak fejlődésében, ezzel megelőzhetők a felnőttkori ortopédiai betegségek.

Itt találsz róla bővebben: [link]

2010. júl. 14. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Amikor csak lehet, akkor ne adj a gyerekre cipöt, mert a lába úgy tud a legjobban feljödni. Ha szükséges (pl. utcára), akkor lehetöleg puha talpút vegyél. A merev, kemßény cipök ártanak a lábnak. Betéteset nem szav´bad használni, mert csak akadályozza a talpizmok müködését és fejlödését.
2010. júl. 14. 21:54
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

én imádom a puhatalpú cipőket is, meg a szupináltat is. Úgy veszem észre, hogy a szupinált remekül tartja a lábacskáját a kisfiamnak, szereti is, a puhatalpú ellenben biztos hasznos, de mi csak ősszel/tavasszal hordjuk, mert a havat nem bírja, beázik. Télen szupinált bélelt bakancs, nyáron, meg vagy szupinált szandi vagy mezítláb, de inkább ez utóbbi. A kertben, játszótéren és ahol csak lehet mezítláb hagyom rohangálni, annál jobb szerintem nincs a kis lábának.

Kérdésedre a válasz: nekünk a háziorvos és a védőnő is szupináltat javasolt, én nem hiszem, hogy ártana a babád lábának, de amíg csak tudod kint a szabadban hagyd mezítláb menni, azzal teszel neki a legjobbat.

2010. júl. 14. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Supinált cipőt annak a babának ajánlanak, akinek a bokája kifelé, vagy befelé dől, mert az ilyen cipő sarka belső vagy külső oldalán 3-5mm-rel magasabb a láb dőlése szerint. Egészséges gyermeknek nincs szüksége supinációs cipőre, sőt akár káros is lehet. Gondolj csak bele, hogy mennyi egy cipőtalpnál 3-5mm!

Ha nincs probléma gyerek lábával vegyél normál lábra való gyerekcipőt.

2010. júl. 14. 22:28
 5/5 anonim ***** válasza:

egészséges gyerek lábára nem kell supinált cipő, csak azéra, akinek befelé dől!!

inkább válassz puha talpasat, és amikor lehet, legyen mezítláb.

2010. júl. 14. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!