A supinált, sarokdöntéses cipök tényleg jók, hasznosak egészséges babalábra?
Félek,ha nem ilyet veszek,akkor emiatt lesz beteg (lúdtalp,bokasüllyedés) a babám lába. De attól is félek,hogy ha ilyet veszek és több kárt okoz mint hasznot,mivel egészséges a babám lába? Vagy kényelmetlen lesz neki?
Nektek milyet ajánlott a doki v védönö v bárki?
Szia, én a puhatalpú cipő híve vagyok, az segít a láb izmainak fejlődésében, ezzel megelőzhetők a felnőttkori ortopédiai betegségek.
Itt találsz róla bővebben: [link]
én imádom a puhatalpú cipőket is, meg a szupináltat is. Úgy veszem észre, hogy a szupinált remekül tartja a lábacskáját a kisfiamnak, szereti is, a puhatalpú ellenben biztos hasznos, de mi csak ősszel/tavasszal hordjuk, mert a havat nem bírja, beázik. Télen szupinált bélelt bakancs, nyáron, meg vagy szupinált szandi vagy mezítláb, de inkább ez utóbbi. A kertben, játszótéren és ahol csak lehet mezítláb hagyom rohangálni, annál jobb szerintem nincs a kis lábának.
Kérdésedre a válasz: nekünk a háziorvos és a védőnő is szupináltat javasolt, én nem hiszem, hogy ártana a babád lábának, de amíg csak tudod kint a szabadban hagyd mezítláb menni, azzal teszel neki a legjobbat.
Supinált cipőt annak a babának ajánlanak, akinek a bokája kifelé, vagy befelé dől, mert az ilyen cipő sarka belső vagy külső oldalán 3-5mm-rel magasabb a láb dőlése szerint. Egészséges gyermeknek nincs szüksége supinációs cipőre, sőt akár káros is lehet. Gondolj csak bele, hogy mennyi egy cipőtalpnál 3-5mm!
Ha nincs probléma gyerek lábával vegyél normál lábra való gyerekcipőt.
egészséges gyerek lábára nem kell supinált cipő, csak azéra, akinek befelé dől!!
inkább válassz puha talpasat, és amikor lehet, legyen mezítláb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!