Lehet egy baba értelmileg sérült akkor is, ha a mozgásfejlődése rendben zajlik?
Persze, hogy lehet.
Mit látsz rajta ami aggaszt?
Nem az én babámról van szó, hanem a szomszédoméról.
10 hónapos a kisfiam, megkésett a mozgásfejlődése. Tudjuk az okát és kezelve van.
A szomszéd kislány 1 hónappal fiatalabb. Minden mozgást időben kezdett. Van amit még előbb is. Viszont a tekintete olyan kis "bamba". (Bocs a kifejezésért, de ez a szó érzékelteti a legjobban). Nem nyúl a játékokért se háton, se hason. Egyedül a textil pelust fogja meg és a takarót, ha be van takarva. Nagyon ritkán mosolyog és sosem kacag.
Szerintem baj van.
Örökbefogadott baba és csak annyit lehet tudni az előzményekről, hogy a szülő anyuka nem járt terhesgondozásra.
És a szülők kértek, hogy járj utána? Vagy pusztán a jóindulat és a kíváncsiság vezérel?
Az ő gyerekük. Latja gyerekorvos, védőnő, vannak státuszok. Ha gond van, valószínűleg tudnak róla, de nem szeretnék mások orrára kötni. Egyik gyerekünk halmozottan fogyatékos de ennyi idősen még óvatosan avattuk be a környezetünket a diagnózisba. Egyrészt először a szülőknek maguknak kell ezt emészteni, másrészt ennyi idősen még nem tudják megmondani az orvosok, hogy mi hozható ki a gyerekbol fejlesztéssel, így nem akartuk, hogy bárki előre leírja a gyerkőcöt.
Ne üsd bele az orrodat. Az is Lehet, hogy ő ilyen nyugodt természet, de valóban lehet baj is. De ez nem tartozik rád, amíg meg nem osztják veled. Ne kíváncsiskodj, légy tapintatos!
Kedves 4es!
Egyáltalán nem ütöm bele az orromat, mivel nem beszéltem erről a szülőkkel és nem is akarok.
Én csak aggódom. Nagyon aranyos kislány és nagyon megkedveltem őket. 10 hónapja lakunk itt és nagyon jó, hogy lesz a kisfiamnak kivel játszania később.
Nem tudom miért kell egyből rosszat feltételezni valakiről?
"A legtöbb értelmileg fogyatékos csecsemő időben jár." - Forrás: Gyermekgyógyászati kézikönyv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!