Mit csináljak, ha a feleségem nem mindig törődik a lányunkkal?
Van egy lassan 8 hónapos, nem túl jó alvó babánk. A feleségem az elején még bírta tartani a tempót, persze segítek neki, de éjszaka nem mindig kelek fel, mert reggel fél6-kor megyek dolgozni. Az utóbbi néhány hónapban azonban el kezdett "nem törődni" azzal, ha pl sír a gyerek éjszaka. Közölte, hogy ő baromi fáradt, türelmetlen, pihenni akar és elege van az átlag 5-6 éjszaki kelésből. A múlt héten valamiért nagyon sírt a lányunk, próbáltam vigasztalni, megetettük, pelus csere stb, de csak sírt. Majd feleségem átvette, ő is próbálta nyugtatni, de semmi, mire fogta és kicsit megrázta és rákiabált, hogy hallgass már el. Majd betette a kiságyba és elvonult a hálóba. Kérdeztem mi a gond, miben segítsek, mire azt mondta, hogy vigyem el a gyereket a közeléből 1 kicsit, mert azt érzi már megfullad és hogy azt akarja adjuk be bölcsibe és hadd mehessen emberek közé, vissza dolgozni. Ezen meglepődtem, mert szerintem még kicsit kicsi ahhoz a lányunk, hogy bölcsibe menjen, de a feleségem hajthatatlan, azt mondta elege van. Sőt tegnapelőtt még füldugót is rakott be, hogy nyugodtan tudjon aludni és azt mondta nem érdekli, ha sír a gyerek, ha engem zavar hát keljek fel én 5x hozzá…
Felvetettem neki, hogy lehet hogy depressziós, de pszichológusról hallani sem akar, nem hisz bennük és még engem kiabált le, hogy ő nem bolond, szimplán kimerült és stresszes, nem kell egyből rásütni, hogy ő depressziós és kezelésre szorul.
Tanácstalan vagyok, mit kéne csinálni szerintetek? Mással is volt ilyen?
Nem vagyunk egyformák, a kialvatlanság “csodát” tesz az emberrel. SOHA nem ráztam meg egyik gyerekemet sem, pedig férjem külföldön dolgozik, az első 6 hétben vokt csak itthon, utána ment vissza. Semmi segítségem nincs, tesóm vásárol be, ennyi. Vokt, hogy sírtam a babával együtt a kimerültségtől.
Ez vagy depresszió, vagy csak iszonyat kimerült. Menj el a kicsivel 2 napra nagyszülőhöz, aludja ki magát a feleséged. Ha nem javul a helyzet, lépj valamerre, nehogy bántsa a kicsit.
Na azért a kialvatlanságtól nem bánok így a gyermekemmel.. 2 honapja kisebb megszakításokkal állandóan kb 10x kelek a 6 hónaposomhoz. van, hogy 1 órát játszuk azt, hogy megebred, cumi vissza, visszafekszem 2 perc múlva ismét kel..
Fáradt vagyok, mert van még a másik kettő is.. Sőt nő is legyek a hazimunkak mellett. De SOHA nem raznam a gyereket de még a hangom sem emelném fel. Kell neki az orvos.. Meg szocializálódjon kicsit, menjen el a baratnojevel akárhova. Ja és talán találjatok megoldást arra, miert kel olyan sűrűn a baba, hátha az alvás is rendeződik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!