Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha a feleségem...

Mit csináljak, ha a feleségem nem mindig törődik a lányunkkal?

Figyelt kérdés

Van egy lassan 8 hónapos, nem túl jó alvó babánk. A feleségem az elején még bírta tartani a tempót, persze segítek neki, de éjszaka nem mindig kelek fel, mert reggel fél6-kor megyek dolgozni. Az utóbbi néhány hónapban azonban el kezdett "nem törődni" azzal, ha pl sír a gyerek éjszaka. Közölte, hogy ő baromi fáradt, türelmetlen, pihenni akar és elege van az átlag 5-6 éjszaki kelésből. A múlt héten valamiért nagyon sírt a lányunk, próbáltam vigasztalni, megetettük, pelus csere stb, de csak sírt. Majd feleségem átvette, ő is próbálta nyugtatni, de semmi, mire fogta és kicsit megrázta és rákiabált, hogy hallgass már el. Majd betette a kiságyba és elvonult a hálóba. Kérdeztem mi a gond, miben segítsek, mire azt mondta, hogy vigyem el a gyereket a közeléből 1 kicsit, mert azt érzi már megfullad és hogy azt akarja adjuk be bölcsibe és hadd mehessen emberek közé, vissza dolgozni. Ezen meglepődtem, mert szerintem még kicsit kicsi ahhoz a lányunk, hogy bölcsibe menjen, de a feleségem hajthatatlan, azt mondta elege van. Sőt tegnapelőtt még füldugót is rakott be, hogy nyugodtan tudjon aludni és azt mondta nem érdekli, ha sír a gyerek, ha engem zavar hát keljek fel én 5x hozzá…

Felvetettem neki, hogy lehet hogy depressziós, de pszichológusról hallani sem akar, nem hisz bennük és még engem kiabált le, hogy ő nem bolond, szimplán kimerült és stresszes, nem kell egyből rásütni, hogy ő depressziós és kezelésre szorul.

Tanácstalan vagyok, mit kéne csinálni szerintetek? Mással is volt ilyen?

2019. aug. 22. 11:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%
Az a rázogatás azért elég kemény, én azért ezt keményebben számon kértem volna rajta. Mi lesz a következő, kimerültségében a falhoz vágja? Gyerek előtt is ilyen gyenge idegzetű volt? Hétvégén kelj te hozzá, hogy tudjon pihenni, illetve legyen egy-egy nap, amikor elviszed a gyereket egész napra. Reméljük segít.
2019. aug. 22. 15:48
 22/26 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk kvagyorsan tenned kéne valamit, mielőtt bekattan az asszony és a híradóban látunk viszont feketében!
2019. aug. 22. 17:03
 23/26 anonim ***** válasza:
72%
Éjszaka a fiam sír, van nap hogy 2 órát alszok összvissz, nappal a lányom hisztizik. Dackorszakban van 3 éves és már elhagyta a nappali alvást. Hozzáteszem 1,5 éves koráig nem aludtam éjszaka. Most meg tényleg nem alszom két gyerek mellett nappal sem. Hétvégén is általában egyedül vagyok velük. De! Sosem raknám ilyen korán bölcsibe a picit, és soha nem rángatnám meg, hisz egy baba. Azonkívül a 2 gyerek nem akadályoz meg abban, hogy emberek közé menjek, találkozzam a barátaimmal. Ő miért nem tud nappal aludni, amikor a pici is alszik? Nekem tényleg nem segít ennyit a párom mint te neki, de sosem voltam kiakadva ennyire. Szerintem ez depresszió...
2019. aug. 22. 21:50
 24/26 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagyunk egyformák, a kialvatlanság “csodát” tesz az emberrel. SOHA nem ráztam meg egyik gyerekemet sem, pedig férjem külföldön dolgozik, az első 6 hétben vokt csak itthon, utána ment vissza. Semmi segítségem nincs, tesóm vásárol be, ennyi. Vokt, hogy sírtam a babával együtt a kimerültségtől.

Ez vagy depresszió, vagy csak iszonyat kimerült. Menj el a kicsivel 2 napra nagyszülőhöz, aludja ki magát a feleséged. Ha nem javul a helyzet, lépj valamerre, nehogy bántsa a kicsit.

2019. aug. 22. 22:43
 25/26 Linett26 ***** válasza:
78%

Na azért a kialvatlanságtól nem bánok így a gyermekemmel.. 2 honapja kisebb megszakításokkal állandóan kb 10x kelek a 6 hónaposomhoz. van, hogy 1 órát játszuk azt, hogy megebred, cumi vissza, visszafekszem 2 perc múlva ismét kel..

Fáradt vagyok, mert van még a másik kettő is.. Sőt nő is legyek a hazimunkak mellett. De SOHA nem raznam a gyereket de még a hangom sem emelném fel. Kell neki az orvos.. Meg szocializálódjon kicsit, menjen el a baratnojevel akárhova. Ja és talán találjatok megoldást arra, miert kel olyan sűrűn a baba, hátha az alvás is rendeződik..

2019. aug. 23. 21:20
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld a hétvégét úgy rendezni, hogy néhány órára tiéd e gyerek, mozduljon ki a feleséged, menjen barátnőkkel valahova. Hidd el nem könnyű neki a kialvatlanság miatt. DE, ne rázza a babát! Én is azt érzem sokszor hogy feszült vagyok, de akkor kimegyek és sétálok egyet az udvarban, kiszellőztetem a fejem:) Voltam olyan fáradt, hogy a forróvízzel téli bögre helyett a mosogatóba öntöttem az instant kávéport:) Nem szokott kimozdulni a babával sétálni? Esetleg hármasban is elmehetnétek kikapcsolódni bárhová. Ilyen jó időben nem jó a 4 fal között, az állandó monoton hétköznapokat én sem szeretem. Igyekszem mindig vmit kitalálni, hogy mindenkinek jó legyen. Pelust nem cserélnék éjjel, csak ha kakis, de lehet hogy fogzik a pici és azért nyugtalan. Üljétek le a pároddal és beszéljétek meg a dolgokat, hogy miben tudnál neki segíteni!
2019. aug. 24. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!