Mit csináljak, ha a feleségem nem mindig törődik a lányunkkal?
Van egy lassan 8 hónapos, nem túl jó alvó babánk. A feleségem az elején még bírta tartani a tempót, persze segítek neki, de éjszaka nem mindig kelek fel, mert reggel fél6-kor megyek dolgozni. Az utóbbi néhány hónapban azonban el kezdett "nem törődni" azzal, ha pl sír a gyerek éjszaka. Közölte, hogy ő baromi fáradt, türelmetlen, pihenni akar és elege van az átlag 5-6 éjszaki kelésből. A múlt héten valamiért nagyon sírt a lányunk, próbáltam vigasztalni, megetettük, pelus csere stb, de csak sírt. Majd feleségem átvette, ő is próbálta nyugtatni, de semmi, mire fogta és kicsit megrázta és rákiabált, hogy hallgass már el. Majd betette a kiságyba és elvonult a hálóba. Kérdeztem mi a gond, miben segítsek, mire azt mondta, hogy vigyem el a gyereket a közeléből 1 kicsit, mert azt érzi már megfullad és hogy azt akarja adjuk be bölcsibe és hadd mehessen emberek közé, vissza dolgozni. Ezen meglepődtem, mert szerintem még kicsit kicsi ahhoz a lányunk, hogy bölcsibe menjen, de a feleségem hajthatatlan, azt mondta elege van. Sőt tegnapelőtt még füldugót is rakott be, hogy nyugodtan tudjon aludni és azt mondta nem érdekli, ha sír a gyerek, ha engem zavar hát keljek fel én 5x hozzá…
Felvetettem neki, hogy lehet hogy depressziós, de pszichológusról hallani sem akar, nem hisz bennük és még engem kiabált le, hogy ő nem bolond, szimplán kimerült és stresszes, nem kell egyből rásütni, hogy ő depressziós és kezelésre szorul.
Tanácstalan vagyok, mit kéne csinálni szerintetek? Mással is volt ilyen?
Én megértem a feleségedet, hogy kimerült meg minden, de akkor sem lehet megrázni egy csecsemőt! Nem tehet semmiről az a szerencsétlen kisbaba, nem azért sír éjjel, hogy titeket direkt zavarjon, hanem mert valami baja van!
Nekem is van kisbabám, az enyém is a mai napig sokszor felébred éjjel és bizony mennem kell hozzá. Ráadásul én egyedül maradtam vele, nincs itt az apja, hogy átvegye tőlem. És voltam már úgy, hogy kétségbeestem és nem tudtam, hogy mit tegyek vele, sőt, ideges is voltam már és hajítottam már messzire az egyik csörgőjét is mérgemben. Ezekre persze nem vagyok büszke... de tudtam, hogy ki kell magamból adni valahogy a feszültséget, így sikerült... A babát sohasem bántanám, eleve magamra voltam mérges, hogy nem tudok rajta segíteni pedig ő engem szólongat (sír). A fogzás/hasfájás tipikusan ilyen időszakok, túl kell őket élni.
Ha ennyire nem bírja a feleséged, akkor maradj otthon te a babával, elmúlt hat hónapos úgyhogy mehetsz apai GYED-re, feleséged pedig vissza dolgozni és még bölcsibe se kell adni a babát. És segíts neki! Éjszakázz néha helyette addig is, ne kelljen otthon főznie/takarítania, pihenjen sokat, legyen a barátaival.
Vedd komolyan, hogy feltöltődésre van szüksége, a gyerek nélkül! Kicsit menjen el, akár bevásárolni, csekket befizetni.
Jó lenne, ha tudna pihenni. Ezt ketten beszéljétek meg, hogy lehet megoldani. Nekünk az vált be, hogy a pici köztünk alszik. Félálomban cicizik egyet, és alszunk vissza. Nem olyan kimerítő, mint kikelni az ágyból, és fél órákig fetrengeni, mire visszaalszok.
Ez az apát se zavarja nálunk, sőt jobban élvezi, mint én.
8 hónapos az a gyerek, gondolom mászik és ül. Miért nem mennek ki játszótérre? Akár napi többször is. Én nem járok a gyerekekkel zenebölcsibe, baba-mama klubba és társaiba, de még a mi kis 3000-es falunkban is van, tuti mindenhol szerveznek ilyeneket. Be lehet ülni barátokkal kávézóba, pizzériába, bárhova, ahova amúgy is menne. Nem a bezártság itt a baj, hanem az ötlettelenség. Én is becsavarodnék, ha a 4 fal közt ülnék egész nap, épp ezért nem teszem. 4 db 6 év alatti gyerekkel is folyton megyünk valamerre, nem hogy eggyel.
A kimerültség az éjszakai kelésekkel viszont érthető, fel kéne osztani köztetek a napokat.
Tesóm haverja hetente egy napra összepakolja a gyereket, és lelépnek otthonról, hogy a felesége pihenhessen. Elmennek strandra, barátokhoz, nagyszülőkhöz. 6 hónapos a baba, szuperül bevált nekik ez a dolog, így a csaj is jobban bírja az éjszakázást a többi napon.
Lehet, hogy nektek is segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!