Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vegyem el a cicit?

Hogy vegyem el a cicit?

Figyelt kérdés

Ma már másodszorra harapott meg. És hiába szólok rá nem figyel oda, szó szerint tépte.

Ezek után elegem van a szoptatásból, 13hónapos, mindent eszik, rendesen iszik.

Hagyjam sírni aztán majd elhagyja. Ha nem vagyok itthon, és rokon vigyáz rá a hazaérkezésemtől számolva is 3óra után jut eszébe cicizni, de ha velem van egész nap.

2010. júl. 13. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Én babám is sokszor megharapott már,de ezért nem veszem el töle végleg! Rászólok,hogy ne harapj,mert fáj! Ö cicifüggö,de már kibirja,hogy napi 3x szopizzon,plusz még éjjel is, 13 hós lesz. Elhiszem,hogy ideges vagy,én is sokszor az vagyok,már a párom is mondta,hogy válasszam el,ha már nem birom,hogy éjjel sokszor ébred cicizni,de én szoptatni akarom,ameddig lehet és ö is akarja. Kitartás!!!
2010. júl. 13. 14:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem érdekli, tegnap viccből harapott meg. És elég érzékenyek a bimbók is, mert a kistesóval 16hetes terhes vagyok. És nem kellemes, hogy még harap is. Én is szoptatnám, ha nem harapna, de nem csak fáj, hanem nagyon fáj.
2010. júl. 13. 14:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Kisebesedő fájó mellekkel nem kellemes egy harapdáló babát szoptatni.
2010. júl. 13. 14:16
 4/10 A kérdező kommentje:
És nem 3szor szopizik egy nap, hanem 8-9alkalommal, egy min8-9harapás naponta, tiszta seb vagyok:s nem ideges:s
2010. júl. 13. 14:17
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Ha már eszik/iszik mindent, akkor nem tenném ennyiszer cicire. Minek?

Fokozatosan térjetek át más kajákra és végül max. 2-3-szor legyen cicin egy nap. Egyébként ha veled van, akkor is ehet úgy, mint amikor rokonok vigyáznak rá, ennyi rendszeresség kell is!

Szerintem a terhesség alatt meg is változik a tej szerkezete is és lehet, hogy az nem tetszik neki. Biztos nem direkt akar bántani!

2010. júl. 13. 14:56
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
Csökkenteni kellett volna fokozatosan a szopik számát! Ennyiszer még csecsemökorában se szopott a babám! Pedig ö aztán cicifüggö! Lehet,hogy azért harap,mert olyan sürün szopik,hogy ennyi idö alatt nem termelödik annyi tej,ami elég lenne neki és igy jelzi,hogy kevés volt! Gondolom eszik kaját is,etesd meg jól,majd vizet adj neki,cicit ne. Én reggel szoptatok,tizórai szilárd,ebéd szilárd,uzsi cici,mert ilyenkor aludni szokott,kora este szilárd,majd este és éjjel cici. Valami ilyesmi rendszert vezess be nála.
2010. júl. 13. 22:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Félre értettétek, nem kaják helyett szopizik ennyit, hanem ennyiszer sír érte, mert mindent megeszik, rendesen reggelit ebédet vacsit, közben a köztes hamikat, csak ennyire cicirajongó.

És hiába nem akarom cicire tenni, addig sír, amíg nem bírom.

Ezért kérdeztem, hogy hagyjam sírni, majd abba hagyja, vagy mit csináljak vele, hiszen nem indokolja semmi ezt a rengeteg szopit.

2010. júl. 15. 18:56
 8/10 anonim ***** válasza:
58%
Szeresd nagyon. Úgy sikerülni fog, mikor cicire akar menni, akkor helyette találj ki neki közös elfoglaltságot és itasd meg kicsit. El fogja hagyni, különben ha így haladtok még a villamoson is tépni fogja a ruhát érte.
2010. júl. 15. 21:04
 9/10 anonim ***** válasza:
nálunk is volt ilyen időszak, amikor rájött, hogy a ciciért lehet harcolni, lehet húzni a pólómat, lehet érte könyörögni, stb. Nálunk a figyelemelterelés, itatás nagyon bejött helyette. Ilyenkor többnyire ki is derült, h szomjas volt, de volt, mikor unatkozott és egy új játék, pl. labdázás, ha addig autóztunk vagy egyéb új tevékenységek lekötötték a figyelmét és nem kellett a cici. Áttértünk a napi 3-ra
2010. júl. 15. 22:34
 10/10 anonim válasza:
100%

Két gyereket 3,5 éven át folymatosan szoptattam. Éjjel-nappal, terhesen... DE! A lányomat könnyű volt, bár olykor ő is megharapott véletlenül, de nagyon óvatosan szopizott. 2 évesen, amikor a mama megkérdezte, hogy ugyan már, miért nem hagyja abba, nagy az anya hasa, stb, simán rávágta "Függő vagyok - sajnálom!" :)

A kisfiam viszont brutálisan bírt viselkedni. Harapott, csípett,kb 9 hónapos korától kezdve. A bimbóvédőtől teljesen "bekattant", tépte mint Floki a lábtörlőt...Próbáltam ritkítani a szopikat, alternatívákat ajánlottam - nem használt... 13 hónapos koráig bírtam, hogy sebes, véraláfutásos lett a mellem. Egy reggel aztán döntöttem : ennek vége. Amikor nem adtam neki oda, sírt, kiabált, a végén hanyattvágta magát és úgy üvöltött, hogy szinte nem kapott levegőt. Nehezen, de kitartottam az elhatározásom mellett. Amikor próbálkozott, kedvesen, de határozottan mondtam : "Nincs cici. Elfogyott." Ennyi, nem magyaráztam tovább. Még kétszer előadta a "nagyhalált", azután leszokott... Szerintem nem attól leszel jó anya, ha pl. 8 éves koráig szoptatod... A szopizásnak akkor van értelme, ha baba-mama is élvezi. 13 hónaposan már nem fizikai szükséglet, hanem lelki. Arra meg van más megoldás is. Szóval szerintem nálatok is a drasztikus "Nem és kész."-módszer lesz a megoldás. A lányom megértette és elfogadta (!) ha azt mondtam, hogy most nem akarom hogy szopizzon, de helyette szívesen babusgatom, a fiam nem.

Gondolj arra, hogy úton a pici, neki is szüksége lesz még a cicire! Aki elítél, az biztos nem tapasztala még, milyen az, ha állandóan heges a melled. Én fél éve nem szoptatok, de a mellbimbóimon még mindig fehér forradások vannak...

A lelkiisneret-furdalást felejtsd el, 5 hónap múlva újra 100%-osan kell teljesítened, addig meg még regenerálódnod kell. Kitartást! Hajrá! :)

Ja és ha döntöttél, ne "könyörülj" meg, mert utána sokkal nehezebb lesz a "második forduló"!

2010. júl. 16. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!