Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen pepeket adhatok 3honapo...

Milyen pepeket adhatok 3honapos babamnak?

Figyelt kérdés
2008. nov. 14. 22:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Szóval csak naponta 1x. Bocsi, elírtam a végét.
2008. nov. 15. 09:56
 12/26 anonim ***** válasza:
71%
Már miért lenne az felelőtlen, aki 6 hetesen almát adott? Én is adtam, és egyáltalán nem érzem magam felelőtlennek. Mi ez a kioktató stílus? Nekem van 3 nagy gyerekem, 20, 18, 16 évesek, és most született a kicsi fél éve, én minden gyerekemnek adtam 6 hetes kortól reszelt almát. Így szokják az ízeket. Érdekes amúgy, nekem mind a négy gyereknél ugyan az volt a védőnő, az első kettőnél még mondta, hogy mit kell, aztán már a harmadiknál csak kérdezte, hogy ugye emlékszem-e még rá, akkor az úgy jó. Most a picinél se mondta, hogy bármit csináljak máshogy. A gyerekorvos az új lett azóta, az majdnem szívrohamot kapott, amikor mondtam neki, hogy már elkezdtük az almát, az is nekiállt kioktatni, hogy jajjj ezt nem szabad, mondom neki, miért ne szabadna? Tudom, hogy most nem ez a trend, de miért változtatnék azon, ami a három nagynál már teljesen bevált? Kaptak ők is 6 hetesen almát, 3 hónaposan főzeléket, 6 hónaposan feles higításban tehéntejet (persze forralva), és egyik sem lett allergiás semmire. Akkor hol itt a probléma? Miért lenne a negyedik gyerekem más, mint az első három? Mármint ilyen értelemben.
2008. nov. 15. 10:25
 13/26 anonim ***** válasza:
82%

Én a kérdésre válaszolnék, vita helyett.

Én a kisfiamnak 3 és fél hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. Nem tudom nálatok mit lehet kapni(írtad, hogy erdélyi vagy), de én üveges bébiétellel kezdtem. Először sütőtök püré, répapüré. Aztán krumpli, alma, stb. Olyan bébiételt vettem amire az volt írva 4 hónapos kortól. Nekünk a doktornő írt fel sinlacot is, ami tejpép, de az nem ízlett a kisfiamnak. Azóta inkább ízesítettet veszek, amit patikába, vagy nagyobb bevásárló központokban lehet kapni.

Írtad, hogy adtál már a babádnak narancslevet, na azt szerintem még nem kellett volna, legalábbis nem javasolják 1 éves kor előtt. Inkább almát adjál, aztán majd később barackot, banánt.

Remélem tudtam segíteni kicsit.

2 gyerek anyukája

2008. nov. 15. 10:45
 14/26 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Nem tudom Erdélyben mi a helyzet tápszerek terén. De gondolom, ott is van több féle. Kérdezz rá az orvosnál, vagy ha nem jó a felvilágosítás, akkor a gyógyszertárban. A megfelelő tápszert segítenek kiválasztani, és ezt nálunk MO-on az orvos írja fel. Szerintem az, hogy a babád szép súlyban van, nem indokolja még a szilárd ételek, pépek adását.

Amilyen táplálási elveket már most javasolnak, az nem trend, divathóbort, hanem tudományos előrehaladás. Ezért van az, hogy az előbbi hozzászólások is ellentmondásosak, és a fiatal gyermekorvos szörnyűlködik a reszelt alma hallatán.

Szóval elég a babának a tápszer, esetleg a babatea!

2008. nov. 15. 12:25
 15/26 anonim ***** válasza:
87%

Én is inkább főzeléket adok a babámnak mint vizes port!

Mi krumplihoz szoktunk banánt(magja nélkül),almát répát,kínai kelt,paradicsomot.Most még csak ennyit!

Én mindent párolok csak a banánt nem!fele-fele arányban kapja!

Mi is szép súlyban voltunk és ha tovább folytattuk volna a tápszert lehet,hogy már lenne egy 12 kilós 4 hónapos gyerekem!

A mi védőnőnk fiatal,mégis ő mondta,hogyha nem akarom,hogy a gyerek ilyen ütemben hízzon akkor el kell kezdeni a főzelékkelkiváltani az ebédet.

Ja és fontos,hogy 11és 14óra között kapja meg!

2008. nov. 15. 13:00
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Mo.-on a citrusfélék adását 1 éves kor körül tanácsolják.Sok mindent adok a babámnak,de azt NEM!!!6 hós baba anyukája
2008. nov. 16. 01:07
 17/26 anonim ***** válasza:
61%
Azért nem ajánlják a hozzátáplálást korábban, mint 4-6 hónapos korban, mert a kisbaba gyomra, emésztőszervei még nem állnak készen. Persze az a legjobb, ha van anyatej -ezt gondolom senki nem firtatja-, de amennyiben nincs, van egy csomó tápszer, amit pont azért fejlesztettek ki, hogy ezt pótolni lehessen. Szerencsére manapság már nagyon jó minőségűeket is lehet kapni. Az, hogy nincs valakinek teje, nem lehet indok a korai hozzátáplálásra -szerintem is felelőtlenség. (Én is erdélyből származom, bár Magyarországon élek. Azt gondolom, hogy odahaza sajnos elég elavult elveket képviselnek a szakemberek :-( )
2008. nov. 17. 14:14
 18/26 anonim ***** válasza:
24%

Szia

Először is a Sinlac nem tejpép,hanem szentjánoskenyér mag-rizs pép rengeteg hasznos tápanyaggal,és mint ilyen nem alergén.

Pépet szerintem semilyet,ha nincs anyatej életkornak megfelelő HA1-es ,illetve start tápszereket(Humana,Beba.Milupa stb nem reklám)Kóstolgatást lehet kezdeni 4 hónapos kortól citrusféléket 1 éves kor előtt ne,5. hótól csirkés főzik is mehetnek.Ha esetleg szoptatsz,és hozzátáplálni szeretnél mindig szopi után adj mást.Az én lányom 7 hónapos,most kezd leállni a szopiról,mert már szereti a változatos ízeket.

2008. nov. 18. 22:33
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

sütőtök, alma már mehet neki, egy hónap múlva már krumpli, répa is, a sárgával kezdődő dolgok hasfájósak (sárgadinnye s. barack...)

Egyesével próbáld ki mindet, hogy lásd a reakciót utána, nem a fáj a hasa tőle.

2008. nov. 19. 09:46
 20/26 anonim ***** válasza:
74%
Úgyan már a gyümölcs mindig is gyümölcs marad..mi is 2 hónapos kórban már tejbedarát almát stb-it ettünk nem ám nem?Ugyan már még hogy elhalnaka bélbolyhai:D Hogy lehet ilyen marhaságot irni..igen felvan fújva már az hogy mit lehet mit nem a babának..Nyugottan kérdezzétek meg a szüleiteket mit adtak és mikor nektek enni...Biztos mondanak majd egypár érdekeset..
2009. máj. 21. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!