Mit gondoltok, a mai világban minimum hány éves kortól alkalmas valaki a gyerekvállalásra?
Alapvetően egy átlagos életvitelű emberre gondoltam, aki mondjuk 24-25 éves koráig tanul, és éppenséggel nem veti fel a pénz.
Inkább az érzelmi intelligencia-részére lennék kíváncsi a dolognak :) azt mondják, a mai világban a húszas években is tart a tinikor.
Az érzelmi intelligencia az gyerekkorban elsajátított dolog, minimálisan lehet rajta fejleszteni, kb mint az iqn..
A legtöbben 21 évesen diplomáznak, 22 éveseknek már van egy éves munkaviszonyuk általában, pláne, ha szakmát tanult, huszonéves villanyszerelőknek manapság már milliós megtakarításuk van..
Szerintem pont olyan érettek a mostani fiatalok, mint a régiek(tehát nem nagyon), csak már felismerik, régen pedig nem érdekelt ez senkit.
Továbbá a harmincasok-negyvenesek, de még az 50esek nagyrésze is rendkívül éretlen, kevés dolgot tapasztalt ember, unokatesóim 30asok, rémes milyen iskolás kapcsolati hisztik mennek ott, van egy 40es baráti társaság is a közelemben, dettó iskolás játszmák, brutál kapcsolatok, de itt vannak az 50es szüleim, meg a 80as nagyszüleim.
Szerintem nem bölcsebbek az idősebbek, legalábbis a kor nem hoz bölcsességet számukra, pláne nem emberi kapcsolatok terén..
Értelmiségi család vagyunk, mindenkinek egy rakás kapcsolata volt, a baráti körnek dettó, de a ki kivel barátkozik, ki kinek mit adott, ki kivel hogyan beszélt, mit csinált, ki kihez vonzódik(hogy csalta meg) örök kérdések és egyforma problémaforrások, pont, mint negyedikben meg tiniként volt gond.
A felnőttek nagy gyerekek, csak nagyobb a játszóterük, fejlettebbek a játékaik..
Szerintem nincs egyezményes gyereknevelésre alkalmas szint, és ez pláne nem korban kifejezhető, fejlődni meg nem nagyon lehet érzelmek terén.
Szerintem minden olyan felnőtt alkalmas gyereknevelésre, aki akar gyermeket nevelni és képes gondoskodni róla.
A korral kb 5%al fogsz csak jobban hozzáállni a dolgokhoz, de még akkor is érhetnek meglepetések új dolgoknál, a saját gyerek meg mindenkinek új helyzet, kortól függetlenül.
Szerintem egy 18 éves átlagos lányból is válhat csodás anya, és egy negyvenes nőből is lehet rémes anyuka.
Szerintem a gyermekneveléshez türelem, empátia, rugalmasság és tenni akarás kell, utóbbihoz meg egy adag iq nem árt. Ezek szerintem nem korfüggő tulajdonságok, és pláne nem fejlődnek idővel, sőt, inkább kopnak!
Ha az ismeretségi körömből kellene válaszoljak: azt mondom 30.
Mi végig buliztuk+dolgoztuk a 20 as eveinket a baratainkkal. Persze mellette volt(van) párkapcsolat(ma már házasság) és gyűjtöttünk is.
Én már babát várok, barátnőmék is rajta vannak.
"A legtöbben 21 évesen diplomáznak, 22 éveseknek már van egy éves munkaviszonyuk általában"
21 évesen nagyon kevesen diplomáznak.
Régóta az a trend, hogy ne 6 évesen kezdje a sulit, hanem inkább 7 — így 12 évvel később 19 lesz, de inkább 20, mert egyre inkább trendi lett a +1 év nyelvi előkészítő. Ezután kezdi főiskolát, ahol egy sima BSc képzés is 3,5 év szóval legjobb esetben is 24 évesen kezdhet főállásban dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!