Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azok a babák akik nem másznak,...

Azok a babák akik nem másznak, hogyan tanulnak meg ülni?

Figyelt kérdés
Mert ugye az ülés a mászásból következik elvileg.
2019. aug. 12. 14:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Most jó, vagy nem jó, hogyan akadályoztam volna meg, ha ő gondolt egyet és felhúzta magát és ugyanígy fekve? Nyomtam volna vissza? Amúgy teljesen egészséges, semmi problémája nincs, már 9 éves lesz nemsokára.
2019. aug. 13. 15:08
 12/14 anonim ***** válasza:

Rögzíteni kell a babakocsiban, illetve nem tenni vízszintesnél meredekebb kocsiba, amíg nem tud ülni, es egyáltalán, a lehető legkevesebbet tenni babakocsiba.

Most kérdeztem meg én is, mert az enyém is csinálta.

Ez amit írsz, ültetésnek számít. Nem minden baba egyformán érzékeny rá.

2019. aug. 13. 15:35
 13/14 anonim ***** válasza:
De amikor ezt csinálta a babakocsiban, akkor fekvésből már felült az ágyon. Tehát miért számítana ültetésnek? Ő hasból ült fel. Ezzel nem tudsz mit csinálni. Az sem jó, ha folyton visszafekteted a babát és gátolod a fejlődésben. Szerintem. Egyébként orvos, védőnő látta, tudta, hogy ő ezt csinálta.
2019. aug. 13. 16:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha fekvésből kapaszkodás nélkül felült, akkor nem számít ültetésnek.

De furi, ha hasizomból ül fel, amennyire en tudom, ez akkor gyakoribb, ha nem a saját mozgásprogramja fut (tehát pl ha kiságyban vagy túl kicsi járókában vagy puha alapon vagy pihenőszéken van sokat vagy ültetve volt), mert ez a legfárasztóbb módja a felülesnek.

Az orvos meg a védőnő sem ért àltalában egy csomó dologhoz, a mi védőnőnk szeribt pl a hordozókendő azért jó, mert abban fekvő helyzetben van a baba. Amúgy csomó mindenben okos, máshoz meg nem ért.

Ne érta félre, nem Téged akarlak támadni, csomó bizonytalanság van ezekben, csak pont most kérdeztem mozgásfejlesztő szakembert a babakocsiban felüpésről (de az enyém nem tud még ülni, lehet, ez a különbség).

2019. aug. 13. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!