Hasonfekves onmagaban tenyleg okozhat bolcsohalalt?
Figyelt kérdés
Tobb kivalto ok lehet, tudom, de ugye a hasonfekvest mondjak az egyik lehetseges oknak. Tudom, morbid a kerdes, de tortent mar ez meg vkivel? Az en babam csak hason tud nyugodtan aludni...2019. aug. 5. 16:01
1/7 anonim válasza:
Nem. Senki nem tudja, mi okozza a bölcsőhalált, azért ez a neve, nincs konkrét elváltozás. Aludjon úgy, ahogy kényelmes neki, ha nem vagy nyugodt, használjatok légzésfigyelőt. (+legyél tisztában a teendőkkel riasztás esetére)
2/7 anonim válasza:
Nem. Más oka van a bölcsőhalálnak, de még nem tudják, ezért próbálják a szülőket arra kérni, hogy pl. ne legyen körülötte sok textil anyag, amitől megfulladhat. Talán ezért is merül fel sok mindenkiben, hogy hason fekve is megeshet. Bevallom én is féltem ettől kicsit, de az én lányom mondjuk nem szeretett hason feküdni. A légzésfigyelő viszont nagyon jó dolog ilyen szempontból.
3/7 anonim válasza:
Igen a hason alvás is okozhatja. Én csak akkor fektetem hason, ha tudok rá figyelni. Este háton alszik.
4/7 anonim válasza:
Már a kórházban is csak hason aludt el. Azóta is csak hason alszik. Van legzesfigyelőnk, ez megnyugtat, de soha semmilyen baj nem volt. Még csak hamis riasztás sem.
6/7 anonim válasza:
A hason alvás is megnöveli a kockázatát, ahogy pl. a túl meleg öltözet is. Nekem a védőnő annak idején azt mondta, hogy azért, mert melegebben van a hasa úgy - nem tudom, hogy tényleg így van-e. Mindenesetre az én lányaim is csak hason tudtak aludni, úgy is aludtak mindig, a nagyobbik nagyon bukós is volt, nem is lettem volna nyugodt, ha háton alszik.
7/7 anonim válasza:
Nem tudják mi okozza a bölcsőhalált, az viszont biztos, hogy egy időre született, kifejlett, egészséges csecsemőnél nem fog gondot okozni a hason alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!