A kisfiam 8-án lesz 8 hónapos. Most 43 cm a fejkörfogata (egy hét múlva lesz csak 8 hónapos),33 cm-mel született,20 nappal a kiírt időpont előtt. Ez kicsinek számít?
Szia! Ugyan az én fiam még nincs 8 hónapos de megpróbálok segíteni. Ő 36cm fejkörfogattal született, és most 6 hónaposan 43cm neki a feje.
Ha azt vesszük, hogy 10cm nőtt a babád feje 8 hónap alatt az szerintem rendben van. Én viszont úgy tudom 42-43 cm körül van a féléves átlag fejkörfogat, és 46-47cm az 1 éves. De gondolom ez függ a születési fejkörfogattól is, ami az én tudásom szerint (abszolút nem szakmai) átlag 34-36cm. Tehát ígyc hogy a te babádé eleve kisebb szerintem belefer. Plusz 4 honapja van még hogy az egy éves mondjuk 46cm elérje, ami neki 3 cm plusz. Szerintem az még elég hosszú idő és simán megnő addigra.
Amúgy nagyon ügyes, gratulálok hozzá!
(Egyébként ahány ember annyi mérés. Ha aggódsz vegyél egy mérőszalagot és 1,5-2 havonta mérd meg a fejét. Ha nő, akkor nincs gond. Szerintem viszont nincs okod aggódni.) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!