Csuklásra citrom, víz tényleg szükséges?
2 hónapja született a babánk, csak anyatejes. Anyós amikor nálunk van, és a baba elkezd csuklani, teljesen kiborul, hogy azonnal adjunk neki citromot. Szerencsére nem volt itthon citrom, de mondtam neki, hogy nem adok egy két hónaposnak, nem való még neki, egyébként sem kell neki semmi az anyatejen kívül, nemhogy citrusféle, amiket úgy tudom viszonylag későn kell bevezetni.
Akkor jött, hogy akkor adjak neki vizet vagy teát. Mondtam, hogy nem fogadja el, de csak erősködött, hogy majd ő odaadja... Nekem mindegy, cumisüveget sterilizáltunk (mert ugye nem használjuk) bele a babavíz, anyós meg próbálta lenyomni a gyerek torkán sikertelenül, mert a gyerek nem fogadja el, nem szereti, én humánusabban kanállal adok neki néha a nagy melegben, de azt sem erőltetem, mert utálja.
Vagy tényleg kellenek ezek a módszerek a csuklásra, és én vagyok buta?
(Én nem cinálok vele semmit, kivéve ha közeleg a szopi idő, akkor mellre teszem.. Egy idő után persze zavarja a csuklás, akkor mérgelődik egy sort, és kész. Azért annyira nem borzasztó a dolog, ő sem torkaszakadtából sír miatta...)
Egyébként tényleg kell a babákat vízzel itatni? Vagy teával? Ez a tea mi egyébként, milyen tea? És miért lenne jobb, mint a víz?
Nem
Semmi nem kell
Anyatejes babának nem kell más, mint az anyatej.
Őket nem zavarja a csuklás..
A csuklás élettani náluk az elején, ahogy vannak babák akik tüdszögősek
Utolsó, nagyon igazad van, őszintén nagyon félek mi lesz később.
Elhízottak is mindketten, a páromat is tömik minden szarral amikor náluk vagyunk, pedig 30 éves... Előre félek mit fognak neki adni. Őszintén nem szívesen hagynám velük kettesben a babát/gyereket.
Főleg hogy apósom simán összefogdosta koszos kézzel, rászóltam, hogy kézmosás, erre az volt a válasz hogy "nem lesz tőle semmi baja".
Na mindegy, nem őket akarom szapulni, de tényleg a sarkamra kéne állni...
Amúgy a tejemmel is állandóan zargatnak, hogy biztos van elég? (a gyerek hetente 300 grammot hízik) Mikor fogunk végre tápszerezni? Nem is értem ezeket a kérdéseket...
Nalunk az orrat fogta be, mikor nem figyeltem.😒 De ugyanezeket mondta, citrom, elég e a tejem....mas vilagba nőttek fel. En meg a sarkamra alltam. Voltam en hulye h nem engedem h 3 hosan megtomje levessel.
Annyit mondtam, ha zavarja menjen igyon egy kvt addig. A gyereket nem zavarja h csuklik, minden baba csuklik... Élettani folyamat. Majd abbahagyja, vagy ha zavarja sír es akkor abbamarad. Allj a sarjadra. Te gyereked! ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!