Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Tiltakozik az alvás ellen. Miért?

Tiltakozik az alvás ellen. Miért?

Figyelt kérdés
Kisfiam 10 hónapos, vagy cicin alszik el, vagy kézben ringatva. Már pár hete nem akar aludni délután, amikor szokott, meg álmos is, dörzsöli a szemeit, fülét, mégis ha kézbe veszem ordít 5 percig, aztán álomba sírja magát. Nem lesz ettől baja, hogy így alszik el? (Lelkileg) Addig az 5 percig úgy ordít mint akit ölnek, és kiakar mászni a kezemből, de aztán elalszik. Sokszor kel nyügösen is. Szerintetek mitől lehet ez, mi változott?
2019. júl. 16. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet a foga, a mozgásfejlődés, hogy túl fáradt stb. Ha altalaban mindig akkor rakod le amikor szokott aludni, majd csak visszaáll. Nekem 9,5 hós a fiam es szokott nyűgösödni az esti alvásoknál, a napkozbenieknel mondjuk nem. Nekem meg 2x alszik. Nem tudom hányszor alszik neked napközben...ha csak 1x, lehet az a baj....sokminden lehet sajna
2019. júl. 16. 19:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Azért csinálja ezt, mert tudja. :)

9 hónapos kortól tudja magát akarattal ébren tartani, már tud küzdeni az elalvás ellen. Eddig ezt nem tudta. Mint minden új tudományt, ezt is gyakorolni kell.

Nekem most 2 éves. Ha álmos, akkor jön, hogy cici kee, és akkor két perc alatt be is alszik rajta. Már megtanulta, hogy ha álmos, akkor aludni kell, jó dolog az.

2019. júl. 16. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Dehogy lesz baja. Az, hogy sír egy baba nem jelenti azt hogy ha nem szunteted meg az okát 10 másodpercen belül akkor sérül lelkileg.. Ugyan, dehogy sérül. Akkor sérül, ha ott hagyod mikor sír, és nem 5 percre hanem egy órára vagy többre.

Az nem sírni hagyás hogy a kezedben sírja magát álomba. Ahogy az sem, hogy ha sírni kezd akkor is befejezed a pisilést, elmosod még a tányért ami épp a kezedben van stb.

A fiam 8 hónapos, mindig is sírva aludt el. Fene se tudja miért, pedig épp csak fejen állva nem próbáltam még altatni. Amúgy kiegyensúlyozott vidám baba, de valahogy alváshoz nagyon nehezen lazul le.

2019. júl. 16. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!