Egyszerűen sehogy nem alszik el magától, mit tegyek?
Kisfiam 10 hónapos.
Babakocsiban ringatva altatom el 3 hónapos kora óta.
Estenkent kb 1,5 óra az altatás. Mikor elaludt beteszem a kisagyba.
Csak úgy ringatas nélkül sehogy nem akar elaludni a kisagyban. Csinalhatok vele akármit: babazene, simogatás, ének, susogas, fenek paskolas..
Egyszerűen megkattanok már.
Nappal is akkor tudom a kisagyba betenni aludni, ha bealszik a kaján.
Pedig biztosan álmos már mikor altatni próbálom, tehát ez nem lehet probléma.
Ma is összesen fel órát aludt és most próbálja a férjem altatni a kisagyban, de persze nem sikerül.
Azt hittem idővel majd érik az idegrendszere és el tud aludni, de sajnos nem :(
Volt valakinek hasonló?
Ki mit csinált?
Előző (és hasonlóan gondolkodók), és nem zavar, hogy a gyereketek esetleg minden vagy sok este a sírásába alszik bele?
Amiket rossz szokásnak írtok, azok a kisbabák többségének a természetes szükségletei. A ritmikus mozgások pl felidézik, amikor sétált velük a kismama, a léptei ritmusát, szívdobogását.
Vannak valóban könnyen elalvó babák, de sok esetben a "nem szoktattam rá a rosszra" inkább azt jelenti, hogy "leszoktattam a jóról", a biztonságos kapcsolódásról, arról a tapasztalásról, hogy a segítségkérésre segítség a válasz.
Utána nem jelez már és lehet azt hinni, hogy milyen f.a szülők vagyunk.
Kérdező. Facebook-on a Hordozóháznak van alvásproblémákat megoldó csoportja. A kommentelők többsége kifejezetten kötődő nevelés párti, de ha nem akarsz nyilvános beszélgetést, akkor tudsz ott külön írni az alvástanácsadónak is.
Nekem nincs ötletem több, nem tudom, miért sürög-forog odabújás helyett, de az az érzésem, hogy tapasztalt szakember erre gyorsan tud majd vmi javaslatot.
Próbáld ki,hogy fehér zajra elalszik-e. Nálunk is hasonló az altatás,mint nálatok. Pont tegnap próbáltam ki a 6 hónapos lányomon,mert ordított megint altatásnál. Letöltöttem appot,bekapcsoltam a porszívó hangot. Megnyugodott és 5 perc alatt elaludt:) Bár én ezt csak akkor fogom alkalmazni szerintem,ha minden kötél szakad.
Ha esetleg kipróbálod,írd meg mi volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!