10 hónapos miért ébred hajnalban? Éhes lenne?
A babám az utóbbi kb. 4 hétben minden hajnalban 3-4 óra körül felkel és nem alszik vissza. Ha a kiságyban hagyom sír, ha kiveszem elvan mellettünk, gagyarászik, dumál, nyafog. Dörgöli a szemét, de nem alszik. Ringatást is próbáltuk már. Aztán olyan kb. 2 óra múlva bealszik, némi nyűglődés után. Arra gondolok, talán éhes lenne? Mert nem sír, mint mikor a pocija fáj, jelenleg nem fogzik, kint van már 8 fogacska. Nagy baba, majdnem 11 kiló és 83 centi. ( a férjem családjában mindenki magas) Az etetése így alakul:
Reggeli: 6/fél 7 - 220 mili tápszer
Tízórai: 10 óra - Egy adag gyümölcs 7 gabonással vagy babamüzlivel sűrítve, fél enyhén vajazott vagy sima kenyér kockára vágva (nagyon szereti)
Ebéd: Egy adag főzelék/rizs/krumpli hússal vagy hús tésztával. + kb. negyed adag gyümölcs
Uzsonna: 6 óra - Egy adag főzelék hús nélkül + vagy egy kis gyümölcs, vagy 1-2 Hipp babakeksz, esetleg pár falat kenyér/kifli.
Vacsora: Fürdés után 9 órakor - 220 mili tápszer.
Vacsi után elalszik.
Mit csinálunk rosszul? Éhes lenne? Vagy a napirend nem jó? Amúgy reggeli után még visszaalszik általában 9-ig. Ez pici kora óta így va. Próbáltam, hamarabb kelteni, de akkor egész nap nyűgös. Szerintetek???
A én kislányom 21 hónapos, de még este 8-9 közt eszik szilárd ételt is, utána issza a tápszert, igaz kevesebbet mint a tiétek. (170 ml körül)
Szerintem megpróbálhatod 6 után még egy étkezéssel.
Amúgy az én kislányom kb 1 hónapja szokott le a hajnali tápszerről (3-4 óra közt)
Igen, lehet, hogy éhes.
A másik tippem a szeparációs szorongás: az első hulláma 8-10 hónapos korban tombol. Az beszédes, hogy a kiságyban sír, ha magatok mellé veszed, megnyugszik, gagyorászik. Tipikus szepás jelenség. Melletted akar lenni, akkor érzi jól magát. A hideg kiságy pedig nagyon magányos dolog, nem csoda, hogy sír benne.
Olvass utána a szeparációs szorongásnak!
Én tápszer előtt inkább megpróbálnám megitatni. Lehet, hogy száraz a levegő, kiszárad a torka. Az én kislányom mindig kér inni éjjel, 3 óra körül.
A napirenddel szerintem nincs gond, meg a kajával se.
Súlyára reagálnék: a lányom 86 cm és 12,5 kg. Normál testalkatú, igaz 21 hónapos.
Jó hosszú baba, pedig az én lányom is az átlagnál nagyobb 😊
Szóval szerintem oké a súlya 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!