Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 1 éves kisbabát hogyan altassa...

1 éves kisbabát hogyan altassam el a kiságyban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kíváncsi lennék más tapasztalatára e kérdésben,ugyanis nagyon nehezen megy az altatás.

Mindig kézben kezdjük aztán berakom a babakocsiba, majd a kiságyába. Csakhogy olyan két hete nyafog a babakocsiba még alvás közben is, bejárom vele a szobát jól sokszor. Aztán megint kézben míg végül feladja...Gondolom kényelmetlen neki a babakocsiba de nem bírom olyan sokáig kézben, ha meg hamarább teszem a kiságyba úgyis felkel. Őszintén szólva nagyon fárasztó ez a huzavona.

Hogyan taníthatnám meg hogy a kiságyban aludni kéne ha álmos? Már próbáltam hogy berakom de feláll és járkál,sír. Valaki adna tanácsot hogyan vezethetném rá lépésről lépésre?

2018. aug. 26. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Szia!Sajnos nem tudom kiságyban, hogy kell,szóval érdemben nem tudok segíteni, csak egy ötlet:

Én úgy altatom, hogy a földön van egy nagy matrac, melléfekszem és elalszik.Nem kell cipelni, rakosgatni, le se tud esni.

Ha elaludt felkelek, az ajtót kitámasztom, hogy halljam ha felkel és ne tudja se a lábára húzni, se a kezét odazárni.

2018. aug. 26. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

következetėsėggel es kitartãssal.!

amikor már valoban álmos, kicsit megölgeted es mondod neki hogy most megyünk aludni, vagy amit ilywnkor szoktál.kicsit megsimized aztán otthagyod. igen tudom.. fel fog állni. parperc után bemész es megint mondod hogy alvas. elfektefed es kijössz. ha megint nyűglődik akkor vârsz ės nem mėsz be egy ideig. ezt addig ismėtelni amig be nem alszik. lehet hogy rámegy a dėlutânod de előbb utobb megszokja hidd el..

2018. aug. 26. 13:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtatok.

Azt hiszem hogy először bizony nappal probalom és majd csak utána este.

Most is a babakocsiba tologatom és megy zene.

Speciel most nem hisztizett csak a kezembe játszott :)

Atyám hogy fogom ezt én véghez vinni?! Írjátok meg...köszi

2018. aug. 26. 14:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam hamarosan 11 hónapos, kb 2-3 hete nem ringatva alszik. Nekünk is van egy matrac a nappaliban. Lefekszik megeszi a tápszerét megkapja a cumiját forgolódik kicsit aztán alszik. A váltás előtt ugyanez volt, hogy csak nyűglődött és vergődött a kezünkben. Látszott rajta, hogy nem kényelmes neki a helyzet( hát még nekünk). Az első alkalommal kerek egy órát feküdtünk mellette, mire el tudott aludni. Másnap ez az idő rövidült. Van mikor igényli, hogy énekeljek vagy simogassam a kezét, lábát van mikor meg se szólalhatok, hozzá se érhetek. Érzékkel kell csinálni és nem sajnálni rá az időt. Észre vettem, hogy ha nagyon el akarom altatni minnél gyorsabban akkor tuti hogy baromi sokat kínlódunk. Illetve az esetek 90%-ban ha az apja itthon van pl esti altatás akkor ő is kell.

Az elalvás ilyen kicsi gyerekeknek még komoly feladat, segítség a legtöbbüknek kell hozzá. Viszont ebben a korban már önállósodni is szeretnének. Esetleg próbálj meg egy matracot ott ahol altatni szoktad, sötétítsd be a szobát, legyen csend és béke. Nálunk így működik igazán.

2018. aug. 26. 14:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Saját szobájában kiságyban altatok 8 hónapos kora óta. Tejcsi után a kiságyban fekszik és simogatom a fejét. Van, hogy azonnal alszik. Ha nem akkor kimegyek és ha sír visszamegyek, lefektetem és újra simogatom. El fog aludni egyszer, max 15 perc nálunk.
2018. aug. 26. 16:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Hm, ez Ok, csak azt hogyan oldjam meg ha feláll és játszani akar? Vagy nagyon sír? Ringassam és rakjam be az ágyba,aztán újra? Valaki lépésről lépésre írna? Köszi az eddigi válaszokat :) szép napot
2018. aug. 27. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha nem álmos, hanem játszani akar, akkor nem fektetem még le.

Ha feláll én visszafektetem es simogatom. A ringatásról leszoktunk, 10 kg-ot nem bírtam már fél órákat ringatni, meg már nem is nagyon működött így az altatás.

2018. aug. 27. 19:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem ki kell próbálni köszönöm a segítséget
2018. aug. 29. 09:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is így volt, volt aki meg is szólt érte minket. Csak kézben volt hajlandó elaludni. 13 és fél hónapos lehetett mikor már ott sem. Gondoltam megprobalom, hogy mondom neki, hogy akkor menjünk aludni az agyadba. Fogta a kezem, bevezetett a szobájába, beraktam az ágyba és elaludt. Azóta ott alszik el. Mondjuk ott ülünk az agya mellett, csak így megy még :) Szóval nyugi, lassan ő is itt fog :)
2018. aug. 29. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!