1 éves gyerek altatására várnék ötletet?
Utálja a rácsos ágyat, ha beteszem(és melléülnék mesélni mondjuk) akkor üvölt, pedig már álmos. Nem túlfáradt. Ringatva nem alszik el, hordozva sem, már nem szopik, a tejitalon szokott néha bealudni ha szerencsém van.
Az ágy lecserélésén gondolkozom, de szerintem még kicsi hozzá hogy levegyem az oldalát/lecseréljem kisgyerek ágyra.
Jelenleg este a mi ágyunkban bóklászva alszik el, de ez nem megoldás, egyrészt mert már végkimerüléskor alszik el így, másrészt mert át kell vinnem az ő ágyába, és reggel üvöltve ébred(gondolom megijed hogy nem ott van ahol elaludt)
Hátha valakinek van ötlete!
Tudom én rontottam el mert szoptatva altattam, majd hordozva meg ringatva, mert ezt igényelte, különben üvöltött.
Jelenleg nem hagyom sírni ha ez felmerül bárkiben.
Előre is köszönöm aki segíteni próbál.
Szerencsém volt vele.
Letettem a matracra, énekeltem neki, simogattam 5-10 percig és máris aludt.
A férjem meg elkezdett mondani neki ilyen szakmai dolgokat poénból, azon én is elaludtam a gyerek mellett :D
14 hónapos a kisebb lányom és kb. 8 hónapja (az első orrdugulásos betegség óta) alszik ringatva. Mivel 8 kiló fölött meguntam, így rászoktattam arra, hogy leülök egy fotelba és rajtam elalszik. Eleinte igényelte a ringatást, de ha nagyon ficánkolt, akkor betettem az ágyába. Ez persze nem tetszett, így 1 perc múlva kivettem és megint elhelyezkedtem a fotelben. 2-3 alkalom után leesett neki, hogy jobb ez így, mint egyedül elaludni. Általában 10 percen belül elalszik és teszem az ágyába.
Most ott tartunk, hogy a fotelban próbálom úgy tartani, hogy egyre kevésbé feküdjön rajtam, inkább mellettem. 2 évesen tervezzük lecserélni az ágyát nagyra, addig nem várok tőle többet. A nagy ágyon remélem elég lesz majd egy kis melléfekvés, majd a simi. (a nagyobb lányom az első pillanattól a leteszem, alszik típus)
Az üvöltve ébredés nálunk is létező jelenség. 1 kezemen meg tudom számolni, hogy havonta hányszor kel békésen (nappali 1 órás alvásból is). Most kezdi mondogatni, hogy Any, így néha már előfordul, hogy így kiabál. Ilyenkor mindig nagyon megdícsérem.
Mi is leváltottuk az ágyat. Eleve tudja hogyan kell lemászni a nagyobb ágyakról, kanapéról (tolatva), úgyhogy nem volt gond az ágy csere, egyből úgy szállt le róla, ahogy kellett.
Keress leesésgátlós ágyat, vagy olyat, amire szerelhetsz leesésgátlót és jobb lesz mindannyiótoknak.
Sőt, ha ilyen korban rászoktatod arra, hogy együtt mentek be a szobába, ő lefekszik, kicsit beszélgettek vagy mesélsz neki és búcsúval kimész a szobából, jó esetben hamar megszokja, hogy nem mehet utánad, mert alvás van.
Az eleje lehet nehéz lesz, de az is lehet hogy egyből megszokja! Próbáld ki először a délutáni alvásnál!
Mi először kanapén teszteltük a módszert a szobájában és mikor látható volt, hogy elfogadja, úgy vettünk ágyat neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!