1 éves gyereket hogy tudnám önálló alvásra szoktatni?
Szerintem meg az a furcsa ha 2 és fél évesen még 2 x alszik egy gyerek, enyém 2 éves de néha az egy is sok.
Na de kérdezőnek, nagyon kicsi a gyereked még az egyedüli elalváshoz.
Enyém most 2 évesen érett meg rá, egyszerűen addig igényelte az altatást, most már elég ha mellé fekszünk és egyedül elalszik, de akár ovódás korig is igényelheti a testközelséget elalváshoz.
1 évestől ne várj csodát hogy beteszed az ágyba és alszik is, vannak ilyen gyerekek, de ők ritkábbak sokkal hidd el.
Amíg igényel téged addig legyél mellette, énekelj neki,simogasd,ringasd, majd megérik rá előbb -utóbb.
Szerintem kicsi még. Másfél éves korig paskoltam a fenekét aztán elég volt leülni mellé. Kb 2 éves kora óta elég egy mese aztán puszi, majd egyedül elalszik. Van szundikendője, címkéjét szokta piszkálni. Kb 9 hónaposan kapta amúgy, 1 évesen már szokása volt.
A kicsi 11 hónapos és próbáltam, hogy csak leülök mellé, pár hete, de akkor nem alszik el. Paskolom neki is a hátsóját. Hason alvó. Úgyse kell örökre őt se altatni.
A te gyereked szerintem túl álmos de ezzel nehéz mit kezdeni most, ilyenkor van, hogy a 2 alvás túl sok, az 1 meg kevés, vagyis estére kiüti magát. Ha korábban fekteted korábban is kelne? A nappali alvásai összeadódtak időben? Nekem a nagynál volt olyan, hogy a kb 4 óra nappali alvásából 2-2,5 óra lett ahogy elmaradt az egyik alvás, ha korábban fektettük se kelt reggel korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!