Miért tart a férjem azért sz anyának mert már nem akarom cicin altatni a 9 hós babánkat?!
Mindkét gyerekem cicin aludt el, az egyiket le lehetett rakni és 16 hós korában magától szokott le, a másikat nem lehetett lerakni és 2 évesen én beszéltem le, de azután is csak akkor aludt el még vagy egy évig, ha mellé feküdtem (aztán kilopództam) és vagy egy fél évig ugyanannyit ébredt.
Szerintem a gyerek alvása vagy nem alvása nem olyasmi, ami valakinek a hibája. Rajtatok áll, mit csináltok, milyen szokásokat próbáltok kialakítani, csak feltételezzétek egymásról a jó szándékot és forduljatok a gyerek felé is szeretettel.
Próbálj több féle cumit. MAM általában bevállik , de próbálj több félét.
Plusz 20 perc mire egy kisbaba mély álomba van, várd meg míg ide kerül és rakd be a cumit a szájába, ha felsír vígasztald meg majd megint rakd le.
Nehéz de nekem így sikerült leszoktatnom erről.
Férjed no comment, semmi köze ehhez a dologhoz.
Az a gond, hogy a férjeddel nincs egyetértés abban, hogy hogyan nevelitek/szoktatjátok a babát.
Puffogás helyett beszélj vele, hogy szerinte miért jó, ha csak akkor alszik, amikor cici van a szájában. Mondd el, hogy neked ez miért nem jó.
Tippem szerint a babádnál most kezdődött a szeparációs szorongás. Azért alszik csak cicin, mert akkor tudja, hogy ott vagy. Ilyenkor sokszor csak azért megébred, mert megriad, hogy egyedül maradt. Ezen az segít, ha megkapja a biztonságot, és kap cicit, odabújsz, megszeretgeted. Akkor gyorsabban túl lesz ezen az időszakon.
Más is besokall. :)
Én is. De ilyenkor belegondolok, hogy a pici nem azért csinálja ezt, hogy engem szívasson. :) Mély levegő és kiszolgálom a kis zsarnok igényeit.
Kérdező, mindegy gyerek és anya más. Nem vagy sem rosszabb sem jobb az egyéni szokásoktól vagy attól, ha besokallsz, amig a gyerek érdekeit is nézed.
De a férjed viselkedése tűrhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!