Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem akar/tud aludni a 3 hós...

Nem akar/tud aludni a 3 hós gyerkőcöm. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Első gyermek. Már ki vagyok készülve, az idegeim a padlón. Hiába kezdek neki az altatásnak este 10 fele, napi rutinnal (fürdés, villanyoltás, szoptatás, ringatás, mindig ugyanakkor, ugyanabban a sorrendben) nem hajlandó aludni. Reggel 6ig biztos, hogy egy szemhunyásnyit sem alszik. Keservesen, fulladozva sír ha leteszem vagy leülök vele az ölemben. Ha járkálok vele akkor csönd van egy darabig. Megpróbáltam, hogy csak egy kis fényforrást hagyjak égni (teljes sötétségben ordít), tévé nem megy, mert azt olvastam, hogy zavarhatja a villogó fény, háttérzaj. Sírni nem akarom hagyni, az nekem túl kegyetlen, pár perc sírás után fulladozik, hiába simogatom, ha nem veszem föl nem nyugszik meg. Anyatejes, de még a cici sem altatja el, mint régebben, egyszerűen kiköpi, jelzi, hogy nem éhes. Pocakja nem fáj, tudom milyen az, 2 és fél hónapig amiatt nem aludtam. Kínlódva elalszik 6 körül, majd déli 1-2 fele kel, nem kel fel enni sem. Napközben maximum 1-2 órát alszik, van mikor semmit sem, hiába altatnám mikor látom, hogy fáradt. Szerencsémre anyósom segít akár egész éjszaka is ha kell, de nem varrhatom az ő nyakába, hisz nem ő vállalta a gyereket, de nagyon jól jött az 2-3 éjszaka amit tudtam pihenni. Nem bánnám azt sem, ha 2-3 óránként kelne enni a baba és utána kis ringatással vissza aludna, de valahogy nem megy ez a rendszer... A fehér zajra eddig megnyugodott, mostmár semmit sem ér. Pelus tiszta, nem fázik, nincs melege, nincs mi szúrja a ruhán, pocak tele, büfi megvolt, ringatás, éneklés úgyszintén, kaki is van minden nap, csend és nyugalom van a szobában. Már nem tudok mire gondolni. Szerintem nem normális, hogy ilyen keveset alszik. Háziorvist is fel fogom keresni a napokban. Már nagyon el vagyok keseredve, a férjem külön alszik, mert neki reggel kell menni dolgozni, s fárasztó a munkahelye. Nem hiányzik neki sem, hogy miután este hazajön a melóból, segít a házimunkában vagy a gyerekre vigyáz, hogy még éjjel is a sírást hallgassa. Házas életünk megszünt, jó ha 2-3 hétben egyszer tudunk együtt lenni, nincs idő rá, mikor ő kel reggel dolgozni, akkor fekeszem én le aludni, hullák vagyunk. Tud nekem segíteni valaki?
2017. ápr. 23. 04:50
 1/5 anonim ***** válasza:
tehat delelott alszik 6 orat meg delutan kettot kb...az en lanyom se aludt tobbet 6 hos koraig mert hasfajos volt. a hasfajason csak az ido segit, de alapveto gond nalatok h fol letg cserelodve a nappal ejszaka ...ki kellene hagyni a delutani alvast, egy napot ha kibirnal mar este behozná; aztan roviditeni a delelottit es minel tobbet aludjon este szoval elérni hogy ne delelott aludjon. a hasfajast a dokival beszeld meg - már ha az. hasi uhn nem mondták hogy gázos?
2017. ápr. 23. 04:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem segített. Volt olyan, hogy 5 fele elaludt, 10kor keltettem és napközben ha el is szunyókált az ölemben 1-2 percre akkor felköltöttem. Este 9 fele már nem bírta az álmosságot, így szépen le is tudtam fektetni, de egy óra múlva kelt és onnantól nem aludt reggelig. Nem fáj a hasa, nem húzza a lábát. Ha ölben van akkor nézelődik, csak ugye nem húzgálhatom egész éjszaka mert már lassan 6 kg és fáj a derekam.
2017. ápr. 23. 14:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Éjjel azért sír, mert nem tud aludni vagy nem akar?

Nem lehet, hogy eltolódott neki a nappal-éjszaka és nézelődni akar, ébren lenni?

Na meg biztosan számít a ti feszültségetek is.. Bár ezt sajnos nem lehet megmondani a szervezetnek, hogy na innentől kezdve ne legyen feszült.. Tudom.. :D

Eszembe jutott a fogzás is. Sok helyen mondják, hogy akár 2 hónapos kortól beindulhatnak a csírák. Nézted már az ínyét, hogy duzzadt-e vagy van-e bármilyen jele? Rágcsál, hirtelen sír fel stb? Általában estére szoktak a fogas fájdalmak előjönni, de nem akarok hülyeséget mondani..

Amikor az én babám nem akart aludni (pedig fáradt volt) akkor ezeket próbáltam ki:

- hordozókendő

- babakocsi tologatás lakásban

- spotify baby lejátszási listák :D zongora, altatók

- mellkasomon altatás

Az én fiam pl úgy alszik el a legkönnyebben, ha a pléd csücskét az arcához rakom. Imádja ha valamit az arcába tud húzni. Egyből elalszik.

Párom testvérééknél volt gond mindig az estékkel. Ők pl elmentek kocsikázni (2 perc alatt aludt a baba) vagy babakocsival elmentek két kört tenni a levegőn, az is azonnal lenyugtatta. Erkély is lehet jó, bár a babakocsiban a mozgás is a kulcs. Vaaagy, kaptam már olyan tippet is, hogy ilyenkor a szoba szellőztetés is jó lehet.

2017. ápr. 24. 08:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Vannak olyan éjszakák amikor nem akar elaludni, de ritkán olyan is előfordul, hogy elalszik de 5-10 perc múlva felébred és sír. Az ínye nem duzzadt. Próbáltuk a kocsikázást, el is aludt, de ahogy hazaértünk felébred.
2017. ápr. 24. 13:05
 5/5 anonim válasza:

Nem tudom segit-e, de en igy altatom a gyerekem 2 honapos kora ota es mukodik (nyilvan minden gyerek mas, de probald ki, hatha)

Este eves bufizes utan berakok egy cumit a szajaba, leulok es a mellkhasomra teszem egy sotet szobaba. Egy textil pelenkaval letakarom es lassan jobbra balra dolongelek vele es dudolgatok. A szivveresem megnyugtatja.

2017. ápr. 28. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!