Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mindenhol azt hallom, hogy a...

Mindenhol azt hallom, hogy a babák mennyire szeretnek az anyjukkal együtt aludni.13 hónapos babám még sosem aludt el velem az ágyban, egyszerűen ha fekszem mellette ő ülve sír és nem is engedi, hogy magamhoz húzzam. Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
2017. márc. 13. 07:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lesz hozzá erőd , ne aggódj! Csak legyél határozott, hidd el, rövid időn belül elalszik egyedül! Az fontos, hogy egyszer se vedd ki az ágyból, de ne légy vele türelmetlen. Nagyon szorítok Neked, hidd el, sikerülni fog! Gondolj arra, hogy most pár éjszakával az összes többit "megváltod" ! Készülj fel, hogy most pár éjszakát Te sem alszol.
2017. márc. 13. 20:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Na mi a helyzet, kérdező?
2017. márc. 18. 18:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm kérdésed, a helyzet jelenleg az, hogy aznap éjszaka mikor kiírtam a kérdést reggel fél 6-ig meg sem mukkant. :D Akkor megreggelizett (tápszer), majd visszaaludt persze az ölemben fél 9-ig. És ez azóta is így van, úgyhogy sokkal könnyebb most, sőt volt egy nap mikor 9-től reggel 8-ig végigaludta az éjszakát. Lehet, hogy most változni fog, nem tudom, de ezzel így már megelégszem, mert most gyorsan elalszik és engedi is magát letenni a kiságyba. Nem tudom mi történt vele, de örülök, hogy nem kell egyelőre sírni hagynom őt. Aztán majd meglátom.
2017. márc. 19. 15:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Na ennek nagyon örülök!Általában így szokott lenni, hogy mire megoldást találunk a problémákra, maguktól is megoldódnak! :)

Az jó, hogy látod, hogy képes Nélküled is átaludni az éjszakákat, ez erőt ad majd, ha esetleg megint a kanapén akarna veled kínlódni.

Ügyes vagy, hidd el, minden nap könnyebb!

Egy 4 éves anyukája

2017. márc. 19. 20:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Én nem hagynám sírni egyedül az ágyában. Szerintem meg kell érnie egy babának, kisgyereknek az egyedül elalvásra. Lehet ebben segíteni, tanítgatni, de nem úgy, hogy bedobjuk a mély vízbe egyből.

Nekem is 13 hónapos a kisfiam, most kezd önállóan aludni, de hosszú út vezetett idáig. Nem bánom, hogy így csináltam. Eleinte ringatva, sétálva aludt csak el. Aztán rászoktattuk arra, hogy leülve, de ugyanúgy ringatva altatjuk. Kezdetben nem tetszett neki persze, nyűglődött, tekergett, de pár nap után elfogadta, hogy nem sétálunk vele. Néhány hónappal később már nem ringattuk, csak simán ölben volt. Megszokta ezt is, elaludt ringatás nélkül. Pár hete kezdtem el úgy altatni, hogy már nem veszem ölbe, csak lefektetem magam mellé, és összebújunk. Neki sem jött be kezdetben, volt egy kis sírás is, de azért az mégsem ugyanaz, mintha egyedül ordítana az ágyában (legalább is az én fiam tuti, hogy órákig üvöltene, nem értené, miért raktam oda egyes egyedül). De pár nap után ezt is megszokta, és már nagyon szépen ellazította magát, amikor lefeküdtünk, és csak simizett, nézelődött, aztán elaludt. Most, három hét után ott tartunk, hogy a ma délutáni alvásnál már ő maga feküdt le a nagy ágyra, mondtam neki, hogy rögtön jövök, csak iszom egy pohár vizet. Mire bementem, már aludt, pedig én ott se voltam :)

Én nem bánom, hogy egy éven át ringattuk, tartogattuk, ölelgettük alvás előtt. Időnkbe belefért. Tény, hogy az éjszakai ébredéseknek nem kedvez ez a dolog, de éjjel sose kellett ringatni, csak odavenni magunkhoz. Na ez a része néha már tényleg teher, de most, hogy már kezd megatnulni egyedül is aludni, valószínűleg ha éjjel felébred, ugyanúgy vissza is fog tudni aludni.

2017. márc. 23. 12:18
 16/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Jó régi a kérdésem…gondoltam ennyi év tàvlatából tanulságos lesz valakinek ha rákeres erre a témára és leírom a fejleményeket.

Sajnos nem sikerült megszoktatnom az egyedül elalvást.

Következmény: 7,5 éves és velem alszik.

Este vele kell lennem egy kis beszélgetésre de egyedül alszik el, viszont később be kell mennem mellé aludni, különben éjjel fél 2 felé átjön hozzánk aludni.

Hát röviden ennyi. Aki teheti legyen következetesebb!

2023. júl. 17. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!