HOgyan altatjátok 5,5 éves gyereket?
Keres egy mesekönyvet, aztàn esti mese, jó éjt puszi és kijövök a szobàjàból.
Nem értem mire gondolsz.
Ha a mesélés,akkor örülj neki hogy igényli csak a javàt szolgàlja. Nagyobbik gyermekem 9 éves és ő is jön mesét hallgatni a tesóhoz, van hogy ő vàlaszt. Na és? Bővül a szókincs rengeteg szófordulatot ismernek,nagyon vàlasztékosan beszélnek. Nem érzem hàtrànynak, 5 percem meg minden este akad erre.
Első vagyok,csak arra kell figyelni szerintem hogy igényes meséket olvass neki és korànak megfelelőt. Én a klasszikusokban hiszek,egy-egy kortàrssal vegyesen ami megüti nàlam a mércét.
(Grimm,Andersen,Wass Albert,Krúdy Gyula Benedek Elek,Magyar népmesék,Làzàr Ervin,Csukàs Istvàn... és még rengeteg.) Szóval vàlaszték van bőven. Ìgy lehet az olvasàst megszeretteni a gyerekekkel. Nagyobbik fiam most màr olvas magànak is este,ha kevesellte az esti mesét,vagy ha hétvégente előbb ébred fel,mint mi akkor simàn leül olvasgatni.
Szerintem is jó, ha van mese, minden szempontból hasznos.
Nálunk folytatásos mese van, a sötétben mondom. Ha nagyon szépen viselkedtek aznap, meg lehet nagy vonalakban határozni, hogy miről szóljon. Ha nem, akkor az egész az én döntésem. Ha nagy az esti pörgés, vagy túl késő van, akkor viszont nincs fejből mese, előtte nézünk egy könyvet, vagy ha van normális tv mese, akkor azt nézik meg. Normális=nem félelmetes, nem gagyi, nem hat éven felülieknek való.
Utána még ének, ima, puszi, alvás.
Mese kizárólag fejből. Meséskönyvből nem szereti.
Az ismerősök körében fura, hogy még ez nálunk így megy. Náluk este gyerek lefekszik és alszik. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!