Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A 2 éves 4 hós fiam kb 3-4...

A 2 éves 4 hós fiam kb 3-4 hónapja nem alszik el egyedül.1-1,5 óra míg elalszik, addig csak visszaviszem, beteszem az ágyba kijövök, és kezdem előlről. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
2 éves koráig hibátlanul aludt el egyedül. Nem emlékszem mi változhatott meg... Mit tehetnék, és meddig fog ez tartani?
2016. febr. 15. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
És ha ott maradnál vele amíg elalszik?
2016. febr. 15. 21:29
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha megszokja és utána is elvárja? A nagyobbat még 4 évesen is altattam, a kicsivel nem akarok abba a hibába esni, ha nem muszáj...
2016. febr. 15. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, az enyém is ilyen idősen kezdett el tiltakozni az alvás ellen. Ennyi idősen nemcsak az a gond, hogy korán raktad le vagy már túlpörgött, de ezt is figyelembe veheted.

Ha nem a lefekvés idejével van baj, akkor 3 lehetőséged is van:

1. marad minden így

2. altatod

3. bekeményítessz és szankcionálsz

2016. febr. 16. 13:22
 4/6 A kérdező kommentje:

szankcionálok, de mivel is?

épp elég kaotikusak az esték szankciók nélkül is...

2016. febr. 16. 16:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát, volt már, hogy kiabáltam, de ezt nem ajánlom, mert semmit nem ér.

Nálunk van egy alvós mackó és én vagyok olyan szemét, hogy megmondom neki, ha ugrál az ágyba, akkor szegény maci nem tud aludni, ki fogom vinni, hogy nyugodtan pihenjen. Ha ez nem használ, akkor tényleg kiviszem :(. Ezt hetente 2-3× el kell játszani sajnos mert az enyém félálomból képes teljesen felpörgetni magát.

Nem mondom, hogy ez jó, de legalább a gyerek kipihent és nem holdkóros másnap, mert ugye reggel kelni kell.

2016. febr. 16. 17:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Jaj, van sírás a maci után, de 2-3 perc múlva visszaviszem neki, ha megígéri hogy csendben lesz.
2016. febr. 16. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!