Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Baba csak tobb vizzel hajlando...

Baba csak tobb vizzel hajlando megenni a tapszert. Miert?

Figyelt kérdés
9 hetes tapszeres babam 3 orankent ehes, de megiszik 30mlt es utana csak kinlodik, es loki ki a nyelvevel, de ha vizzel kinalom azt egybol elkezdi mohon inni. Probaltam a tapszert kicsit tobb vizzel elkesziteni es ugy megitta. Baj?

2015. okt. 29. 21:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Van hogy 2 eves kozt megiszik 60-80ml vizet. Ennyire szomjas lenne? Lehet gogy emiatt eszik csak kis adagokat?
2015. okt. 30. 09:55
 12/18 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

60-80 ml sztem nagyon sok. Én megkérdezném a dokit, mert ez már nem sima szomjúság lesz.

2015. okt. 30. 11:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Rendes (tehát nem hígítva) tápszeres evés után iszik ennyit? Ez sok szerintem is. Ha nyár lenne, a sok folyadék kell is.

A hígított tápszer az nem jó mert eltelíti a gyomrát,és nem kap megfelelő mennyiségű tápanyagot!

Én biztos,hogy megkérdezném az orvost! De a tápszer hígítva adásáról is.

2015. okt. 30. 13:16
 14/18 A kérdező kommentje:
Enni alig eszik, de vizet rengeteget inna
2015. okt. 30. 13:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem minden adagot kell higítani. Napi két hígabb tápszertől nem lesz alultáplált, mert a többi rendes adag. Az anyatejnek meg senki sem tudja az összetételét, mivel folyamatosan változik attól függően mennyit és mit eszik az anyuka. Ráadásul annak az eleje minden étkezésnél hígabb és van oylan baba, aki ki sem szívja rendesen a mellet. Akkor ő sem kapja meg a szükséges tápanyagokat?

Tudom, h a tápszeres dobozra mi van írva, de ne riogassunk már feleslegesen, néha a józan eszünkre kell hallgatni, hiszen azért van. (ha van) A tápszeres dobozra az is rá van írva, h késsel kell lehúzni a felesleget az adagolókanálról.:/

2015. okt. 30. 13:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem szabad ennyire görcsösen kapaszkodni a leírásokba, a baba igényit kell nézni.

Nyáron volt itt olyan anyuka, aki akkor sem ad vizet a csecsemőjének, ha az izzad a 39 fokban a panelban és cserepes a szája, merthogy az anyatej az szomjoltó is. Ő ezt olvasta.

2015. okt. 30. 13:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Én sose hígítottam, eszembe se jutott volna! Ha szomjas adtam neki vizet!

Nem hiszem, hogy beparáztattam a kérdezőt;de én inkabb egy hozzáértőt kérdeznék meg! Védőnő, doki!

Persze napi 1 hígabb adagtól biztosan nem lesz baja,de én ilyen picinél tuti nem kísérletezgetnék,a józan paraszti eszemre hallgatva!!! Az anyatej pedig mástészta!

Tovabbi szép napot!

2015. okt. 30. 15:37
 18/18 anonim ***** válasza:

"Az anyatej pedig mástészta!"

Micsoda érv...

2015. okt. 30. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!